Olimpija vnovič nekoliko lažje diha. Ljubljančani so se z zmago v sosedskem derbiju z Domžalčani vrnili na drugo mesto, obenem pa prednost pred petouvrščenimi Celjani povečali na težko ulovljivih osem točk. Zmaji so tako praktično že potrdili uvrstitev v evropska tekmovanja.


“Zelo smo srečni, da smo zmagali. Upamo, da bomo vsako tekmo leteli po igrišču. Danes tekma ni bila lepa, najpomembnejše je, da smo zmagali, saj smo tri točke močno potrebovali,” je po tekmi dejal Danijel Miškić, ki je ob koncu polčasa dosegel mojstrski zadetek, s katerim je v veliki meri odločal tudi na potek dvoboja v nadaljevanju. Vezist Olimpije je po obračunu priznal, da je zadetek pred tekmo napovedal že prijatelju: “Pri meni je veliko v glavi, razmišljam samo o tem, da bomo zmagali tekmo in bomo dali vse od sebe. Ni me bilo dva meseca in nisem opravil veliko treningov, ampak želja po zmagi, Evropi in drugem mestu te nosi naprej. Prijatelju sem danes rekel, da bom zadel, osredotočen sem bil na žogo in gol.”

Gol Miškića s prostega strela

Takole je tik pred koncem prvega polčasa prosti strel sijajno izvedel Danijel Miškić.#verjamemvzmaje

Objavil/a NK Olimpija Ljubljana dne 13. maj 2017

Po zmagi si je oddahnil tudi Safet Hadžić. “Želena zmaga. Resda je bila težko priborjena, še vedno smo v določenem krču, nismo sproščeni, ni lepote v igri. Današnja zmaga je v bistvu plod borbe in discipline,” je po drugi pomladanski zmagi priznal ljubljanski strateg, ki ga je razveselilo tudi dejstvo, da so zmaji z nogo in pol že v Evropi: “Ne bi rekel, da proti Mariboru ni bilo borbenosti. Mislim, da tega ni bilo prikazanega v tekmi z Rudarjem. Lahkomiselno smo šli v tekmo v Velenju in po naših napakah dobili gol. Skozi teh deset tekem, ki sem jih vodil, potenciramo borbo in pozitivnost. Poizkušamo priti do točk, da se malce umiri. Pričakujem lepo igro, igro za gledalce, v tem trenutku pa imamo veliko težav, vendar pravim, da je zdaj pomembno dobiti tisto, česar si želimo. Cilji so visoki, dobro je, da smo bližje Evropi. Uvrstitev v evropske tekmovanja še ni potrjena, a upamo, da bo kmalu. Za nas so v tem trenutke vse tekme težke, vendar bomo dali vse od sebe, da poizkusimo dobiti vse tekme.”

Hadžić je tokrat zadel tudi z menjavami, vstop Boatenga, ki je zadel zgolj nekaj sekund po vrnitvi na igrišča, pa je pokomentiral s sledečimi besedami: “To je delo trenerja, da zadene menjave, če jo zadeneš, potem je dobro. Poizkušaš nekako razmišljati in narediti pravo potezo. Recimo, da ima Boateng energije za pol ure.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…