Ljubljanske muke se nadaljujejo, a na težave Olimpije se v taboru Gorice že pred tekmo niso kaj prida ozirali, saj se je, kot se je izkazalo tik pred srečanjem, imeli dovolj svojih. Miran Srebrnič je zaradi bolezni doma pustil kar dva osrednja branilca, kapetana Alena Jogana in Tineta Kavčiča, tako je v osrčju obrambe ob Matiji Bobnu zaigral tudi Uroš Celcer.


Kljub krpanju lukenj so se Goričani dokopali do zlata vrednih treh točk, s katerimi so zadržali dve točki prednosti pred Celjem in pobegnili Koprčanom, ki bodo po porazu s Krčani naslednji gostje sinje-modrih. A še pred razmišljanjem o primorskem derbiju so si lahko nogometaši Gorice privoščili tudi nekaj sekund za slavje novega odmevnega skalpa, kot je razvidno tudi iz spodnjega posnetka.

“Z nasprotnikom se nismo obremenjevali, Olimpija je kvaliteten nasprotnik, ima odlične igralce, tako da smo se pripravili na borbo skozi vseh 90 minut in to nas je na koncu nagradilo. Želimo se vmešati v borbo za tretje mesto, vendar gremo iz tekme v tekmo. Zdaj nas čakajo še težje tekme, kljub na papirju morda nekoliko lažjim nasprotnikom,” je po tekmi priznal Dejan Žigon, strelec odločujočega zadetka. Ob tretjem golu sezone otrok Gorice ni skrival zadovoljstva in dejal: “Zagotovo sem zelo vesel tega zadetka, saj mi letos ne gre po načrtih in upam, da se mi bo zdaj odprlo.”

Razloge za dobro voljo je imel tudi Miran Srebrnič, ki je s svojimi varovanci v peti tekmi nadaljevanja sezone vknjižil že četrto zmago: “Igrali smo bolje in imeli tudi več priložnosti. Tekma se je malce zapletla, ko smo prejeli izenačujoči zadetek iz gneče. Po izenačenju je Olimpija dobila krila, mi pa smo se nekoliko ustavili z igranjem. Vendar mislim, da je bilo na koncu poplačano, kar je bilo pokazano skozi celotno srečanje, čeprav smo zapravili še precej priložnosti za dosego zadetka.”

Goričani sicer postajajo prava nočna mora za Olimpijo, saj so dobili dve od zadnjih petih tekem, v tem času pa sta se nasprotnika še dvakrat razšla brez zmagovalca.

Več kot zasluženo, bravo fantje! 🙌🏻👏🏻🔵⚪️

Objavil/a ND Gorica dne 29. marec 2017

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…