Mariborčane čaka jutri v Mostarju prva tekma drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Pričakovanja pred večernim obračunom, ki se bo na Stadionu pod Bijelim Brijegom pričel ob 19:30, prenašala pa ga bo tudi nacionalna televizija, sta razkrila oba trenerja, Branko Karačić in Ante Šimundža.


“Maribor spoštujemo, zavedamo se rezultatov, ki jih že leta dosegajo v Sloveniji in Evropi. Športni direktor Zlatko Zahović že nekaj let dela zelo dobro, igralski kader Maribora pa je zelo kvaliteten. Zavedamo se, da smo dobili izredno zahtevnega nasprotnika, saj je Maribor zagotovo favorit. Vemo, kakšna je njihova vrednost, saj o tem dovolj pove vrnitev Agima Ibraimija iz italijanskega Cagliarija. A obenem vem, da je Maribor pod pritiskom, ni potrebno govoriti, kaj bi se zgodilo, če se ne napredujejo v tretji krog kvalifikacij Lige prvakov,” je na popoldanski tiskovni konferenci uvodoma spregovoril Branko Karačić, ki je Zrinjski v lanski sezoni popeljal do tretjega naslova državnih prvakov. Karačić bo jutri pogrešal dva poškodovana nogometaša, Anta Radeljića i Ivana Crnova, a je 53-letni strateg poudaril, da favorit ne zmaguje vselej: “Favorit ne zmaguje venomer. Z določeno mero spoštovanja bomo skušali Maribor pričakati z upanjem, da ni v najboljši formi in bomo storili vse, kar je v naši moči, da pridemo do rezultata, ki bi nam povečal možnosti na povratni tekmi, Mariboru pa bi predstavljal dodaten pritisk. Načrt je, da z disciplinirano igro, a tudi agresivnostjo do dovoljenega nivoja, in s pomočjo navijačev presenetimo favorita.”

Pred večernim uradnim treningom je na tiskovni konferenci spregovoril tudi Ante Šimundža, ki je še enkrat več potrdil, da večjih težav s sestavo ekipe ni bilo, doma sta ostala le Arghus in Welle N’Diayer: “Kar se tiče pričakovanj. Želimo si napredovanja v tretji krog kvalifikacij. To je prva od dveh tekem, prvi polčas, in v njej želimo iskati pozitiven rezultat. Zavedamo se, da je Zrinjski na domačem igrišču zelo dobra ekipa, ki ji dodatno energijo dajejo domači navijači. Sami pa smo dovolj izkušeni, da znamo reagirati pod takšnim pritiskom, saj smo navajeni igrati pred polnim stadionom.”

V nadaljevanju članka lahko prisluhnete še celotni novinarski konferenci Anteja Šimundže in Nusmirja Fajića, kakor tudi nekaj utrinkov z uradnega treninga. Za fotografije in video so poskrbeli pri ZAP Produkciji, naših prijateljih iz Mostarja.

Novinarska konferenca Anteja Šimundže in Nusmirja Fajića  (ZAP Produkcija Mostar)

Uradni trening nogometašev na Stadionu pod Bijelim Brijegom (ZAP Produkcija Mostar)

Foto: ZAP Produkcija Mostar

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…