[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=592]

V Celju je potekalo izredno pomembno srečanje začelja razpredelnice. V boju za obstanek, sta se za nove tri točke pomerila domače Celje in novomeška Krka. V razburljivem srečanju so se zmage veselili Celjani, ki so kljub zaostanku z 1:0 in igralcem manj na igrišču, uspeli zmagati z zadetkoma Verbiča in Bajdeta. Goste je že v prvem polčasu v vodstvo popeljal Perić.


Nogometaši Krke so bili v prvem polčasu boljši nasprotnik.  Že takoj na začetku srečanja so si priigrali nekaj strelov. Poizkusili so Carević, Kramarič  in Perić, vendar vsi trije neuspešno. Perić je v 9. minuti zadel tudi prečko, od katere se je žoga odbila v gol-avt, nekaj minut zatem pa je bil gostujoči strateg Zildžović prisiljen v menjavo, saj so Vučkića iz igrišča odpeljali na nosilih. Pri domačih velja iz prvega polčasa izpostaviti le strel Rajsela iz 19. minute, ko je izvrstno sprožil z roba kazenskega prostora, vendar je bil Obradovič na mestu in strel ubranil.  V 24. minuti pa šok za domače. Domači branilec Gobec je v vsega eni minuti, prejel dva rumena kartona, in tako moral predčasno zapustiti igrišče. Do takrat boljši Novomeščani so v drugi polovici polčasa še bolj zagospodarili na igrišču. Premoč so kronali v 34. minuti, ko se je po predložku iz prostega strela z desne strani igrišča, v kazenskem prostoru najbolje znašel Perić, ki je iz gneče premagal nemočnega vratarja Mujčinovića. Gostje so do konca polčasa poskušali še nekajkrat. Še najbližje novemu zadetku pa je bil Rašić v 40. minuti, katerega strel je zaustavila vratnica.

V drugem polčasu so pobudo na igrišču začeli prevzemati Celjani. Da so igrali z enim igralcem manj, se sploh ni poznalo, saj sta jih krasila borbenost in nepopustljivost, na račun katerih so kar nekaj krat prišli do žoge v napadalni polovici in do strelov, s katerimi so ogrožali gostujoča vrata. Največkrat je poizkušal mladi Zajc, vendar mu je nekajkrat veselje preprečil Obradović, nekaj strelov pa je bilo nenatančnih. V 76. minuti pa tudi veselje domačih. Verbič je izenačil s strelom z glavo, potem ko je Žagar-Knez poslal lep predložek v kazenski prostor. Na krilih izenačenja je kmalu padel še drugi zadetek. Že štiri minute po izenačenju je v 80. minuti sledilo domače vodstvo. Po hudi napaki gostujočega vratarja Obradovića, ki je žogo izgubil v svojem kazenskem prostoru, je Zajc lepo podal osamljenemu Bajdetu, kateremu ni bilo težko zadeti prazno gostujočo mrežo. Vodstvo so domačini rutinirano pripeljali do konca in se veseli pomembnih novih treh točk.

Celjani so z današnjo zmago prednost pred Krko povečali na šest točk, pred zadnjeuvrščenim Triglavom pa imajo še lepših devet točk prednosti. V naslednjem, 26.  krogu, Celje gosti kranjski Triglav, medtem ko v goste Krki prihaja velenjski Rudar.

Avtor: Erik Gruškovnjak
Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…