Namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije, Roman Rogelj, je imel po odigranih tekmah 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije precej dela, saj je posegel po denarnih kaznih, kakor tudi po prepovedi udejstvovanja določenih akterjev.


Obalni prvoligaš bo moral zaradi štirih rumenih kartonov in prijave zoper dveh akreditiranih uradnih oseb kluba, odšteti 360 evrov. Ante Guberac, predsednik koprskega kluba, in Andrej Poljšak, športni direktor kanarčkov, bosta morala zaradi žaljenja sodnikov plačati še dodatnih 200 evrov kazni, doletela pa jo je tudi prepoved vstopa na stadion na eni tekmi. Kazen 360 evrov je doletela tudi novogoriškega prvoligaša, ki bo moral znesek na račun NZS nakazati zaradi petih rumenih in enega rdečega kartona. Goričani bodo obenem v naslednjih dveh krogih zaigrali še brez Gianluce Lapadule, z desetimi zadetki drugega strelca kluba, saj je italijanski nogometaš srečanje v Domžalah končal predčasno, potem ko je sodnik Glažar v 86. minuti ocenil, da gre za simuliranje in mu pokazal še drugi rumeni karton na tekmi. Ker je bil Lapadula pred tem že izključen zaradi simuliranja, je disciplinski sodnik upošteval predkaznovanost in goriškemu napadalcu naložil dve tekmi prepovedi.

Denarno so bili kaznovani tudi Kranjčani, ki bodo morali zaradi petih rumenih kartonov odšteti 300 evrov. Na tekmi med Krko in Olimpijo, je glavni sodnik Žnidaršič izključil ljubljanskega stratega, Milorada Kosanovića, ki zaradi zapuščanja tehničnega prostora, protestiranja in žaljenja sodnikov po izključitvi Olimpije ne bo smel voditi na sobotnem večnem derbiju z Mariborčani, obenem pa bo moral v blagajno Nogometne zveze nakazati  še 200 evrov.

Pričakovano je bil s tremi tekmami prepovedi igranja kaznovan Matic Fink. Nogometaš Olimpije je bil zaradi udarjanja izključen na tekmi v Novem mestu, nekoliko bolje pa jo je odnesel Tadej Vidmajer, igralec Celja, ki se bo zaradi predkaznovanosti ‘hladil’ na dveh tekmah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…