Veliki up Maribora Žan Vipotnik v državnem prvenstvu do 19 let še naprej trese mreže kot po tekočem traku. Osemnajstletnik je v 5. krogu ponovno opozoril nase in proti Triglavu dosegel šest zadetkov.


Vijoličasti so svoje vrstnike iz Kranja na domačem terenu v Rogozi odpravili z 11:1, junak dvoboja pa je postal prav Vipotnik, ki je že do 19. minute nasprotnega vratarja ugnal kar trikrat. Do polčasa se je obetavni napadalec ustavil pri številki štiri, dva zadetka pa je dodal še v drugem delu.

Vipotnik je v letošnji sezoni 1. SML odigral vseh pet tekem za Maribor in je trenutno pri neverjetnih dvanajstih zadetkih, s čimer je z naskokom najboljši strelec tekmovanja. Za mladinsko moštvo vijoličastih je doslej skupaj zbral 22 nastopov in se je 27-krat vpisal med strelce, podobne številke pa je nabiral tudi v mlajših selekcijah.

Osemnajstletnik je z odličnim štartom v sezono vrgel rokavico Oliverju Bogatinovu ter predvsem glavnemu trenerju članskega moštva Mauru Camoranesiju, ki si bo obetavnega mladeniča kaj kmalu moral podrobneje ogledati na delu, v kolikor si ga še ni. Veliko smisla, da bi Vipotnik svoj talent zapravljal v tekmovanju, ki ga je očitno prerasel, bržčas nima.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura ostala brez stebra obrambe

Že pred tekmo z Olimpijo to preteklo soboto je navijače črno belih lahko skrbela odsotnost…