V Velenju se je tokrat zbralo le okoli 300 gledalcev, ki so videli visoko zmago domačih nogometašev nad Muraši. Velja omeniti, da je Mura tokrat iskala pobeg iz zadnjega mesta, saj bi z današnjo zmago prehitela Aluminij, ki je visoko klonil v Kopru. Na žalost Murašev pa so Velenjčani bili danes pretrd oreh in tako ugnali Muro kar s 3:0. Še enkrat več je Mate Eterović dokazal, da se odlično znajde v Velenju, saj je bil to njegov peti zadetek odkar je prestopil iz Mure v Rudar. Črno beli so še enkrat več dokazali, da so premalo zbrani ob zaključnih strelih, saj so si na tekmi pripravili kar nekaj lepih priložnosti, predvsem v prvem polčasu, vendar jih niso znali realizirati. Pri domačinih glavni trener Javornik ni mogel računati na prvega vratarja Matjaža Rozmana, Nemanjo Stjepanovića, Uroša Rošerja, Rajka Rotmana in napadalca Elvisa Bratanovića ter Senada Jahića. Na drugi strani pa Šimundža ni mogel računati na posojenega Rajka Repa in že dlje poškodovanega Fabijana Cipota, Leona Horvata in Roka Gruškovnjaka.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 28. krog. Glavni sodnik: Roberto Ponis.
Velenje: Stadion ob jezeru, gledalcev 300.
RUDAR 3:0 MURA 05

Strelci: Kašnik (12), Eterović (53), Podlogar (82)

Rudar Velenje: Pašagić, Bubalović, Jeseničnik (83 Krefl), Firer, Črnčič, Podlogar (88 Bolha), Kašnik, Klinar, Bakarić, Radujko, Eterović (90 Muharemović). Trener: Jernej Javornik.
Mura 05: Draković, Majer, Bohar (59 Ploj), Travner, Šimić, Vinko (72 Vaš), Mörec, Barbič, Kurbus (79 Mlinarić), Sačer, Maruško. Trener: Ante Šimundža.

V uvodnih minutah je bilo jasno, da so si danes Velenjčani želeli zmage bolj kot Muraši, saj je bivši igralec Mure, Mate Eterović, že v tretji minuti tekme ogrozil vrata Filipa Drakovića. Le šest minut kasneje so domačini po lepi podaji Firerja zopet nevarno zapretili, tokrat je zadetek Podlogarju preprečil gostujoči vratar Drakovič. Do prvega zadetka pa gledalci v Velenju niso rabili čakati dolgo, saj je Rudar v 11. minuti tekme prišel do vodstva po podaji iz kota. Drugi kot na tekmi je izvajal Klinar, Klinarjev predložek pa je odlično izkoristil David Kašnik in z glavo matiral nemočnega Drakoviča. Po prejetem zadetku Murašev je bilo pričakovati, da se bodo Prekmurci prebudili in začeli bolje igrati, pa je prišlo ravno do nasprotja. Nogometaši Mure so nadaljevali z bledo predstavo, Rudar pa je iskal drugi zadetek. V 19. minuti tekme velja omeniti zelo dober strel Klinarja iz daljine, vendar pa je Drakovič nekako uspel strel ubraniti, nato pa je sledila 21. minuta, ko je imel Vedran Vinko dve imenitni priložnosti, vendar je pri prvem strelu obramba Rudarja strel Vinka blokirala, v drugem poizkusu pa je Vinko zatresel prečko že premaganega Pašagića in tako so Muraši tudi prvič na tekmi resneje ogrozili vrata domačih. V drugem delu prvega polčasa so Muraši končno vzpostavili ravnotežje v igri in tako je v 33. minuti tekme s strelom poizkušal Barbarič, vendar mimo vrat. V 36. minuti je po imenitni priložnosti Murašev, ko je Maruško nastreljal Pašagiča, Črnčič žogo izbil pred golovo črto. Le čez nekaj minut sta imela Damjan Bohar in Mario Šaćer zopet lepi priložnosti za izenačenje, vendar pa priložnosti nista končali v mreži gostiteljev. Tako do konca polčasa ni bilo več izrazitih priložnosti, so pa Muraši v drugem delu prvega polčasa imeli kar nekaj lepih priložnosti za izenačenje, vendar pa tokrat športna sreča ni bila na njihovi strani oziroma so bili igralci Mure premalo zbrani ob zaključku akcije.
V drugem polčasu so tako kot v prvem najprej zapretili Velenjčani. Podlogar je v 48. minuti tekme poizkušal s strelom, vendar mimo vrat vratarja Drakoviča. Nato je sledila 52. minuta tekme in strel Firerja, pri katerem je Filip Drakovič še uspel posredovati, sledil je kanček nezbranosti v obrambni vrsti Murašev in ta trenutek nezbranosti je bivši napadalec Mure Mate Eterović uspel izkoristiti in povišati vodstvo na 2:0 za domačine. V 58. Minuti je gostujoči trener prvič posegel po menjavi, iz igre je namreč odšel Damjan Bohar, v igro pa je vstopil napadalec Alen Ploj. Še naprej so Velenjčani prevladovali na igrišču in tako bi lahko kaj kmalu v 66. minuti tekme povišali vodstvo, ko je iz iz razdalje poizkušal Podlogar, nato še Kašnik, vendar pa je akcijo prekinil glavni sodnik Roberto Ponis, ki je dosodil prepovedani položaj in tako so si gostje lahko oddahnili. Nato so le nekaj minut kasneje poizkušali Mario Saćer, Alen Ploj in Vedran Vinko, vendar pa so nogometaši Mure še enkrat več ostali nezbrani pri zaključku akcije. Nato so domačini, po naletu Murašev, še tretjič zadeli in na ta način odločili zmagovalca. Podlogar je v 82. minuti po hitrem protinapadu, ki ga je začel Kašnik in nadaljeval Eterović, zapečatil usodo Mure in tako popeljal Rudar v visoko vodstvo s 3:0 za Rudar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…