Nogometaši velenjskega Rudarja se na zelenici celjske Arene Petrol z albanskim predstavnikom Laçijem merijo v prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij Evropske lige. Velenjski strateg Jernej Javornik pogreša kar nekaj moči, knape so zapustili Rajko Rotman, Christian Bubalović in Matej Podlogar, Dalibor Radujko nima pravice nastopa, medtem ko so Aleš Jeseničnik, David Kašnik in Rusmin Dedić poškodovani.


Evropska liga – prva tekma prvega kroga kvalifikacij. Sodnik: Georgi Vadačkoria.
Celje: Arena Petrol, 500 gledalcev.
RUDAR VELENJE 1:1 LAÇI
Klinar (17′); Adeniyi (89′)

Rudar Velenje: Rozman, Klinar, Bukšek, Knezović, Krefl (60′ Jahić), Tolimir, Stjepanović (45′ Kocić), Firer, Črnčič, Rošer, Eterović. Trener: Jernej Javornik.
Laçi: Vujadinović, Ofojef, Cela, Sheta, Adeniyi, Sefa, Owoeye (39′ Ndreca), Nimani, Teqja, Zefi, Veliaj. Trener: Stavri Nicaj.

Foto: Damir Mrkojić
Foto: Damir Mrkojić

90+’ – Konec srečanja, Velenjčani so kar nekoliko nesrečno ostali brez zmage, potem ko so vodili dobršen del tekme. Povratni obračun bo čez teden dni v mestu Laç.
90′ – V Celju bomo spremljali še tri minute sodnikovega dodatka.
89′ – GOOOL! Nogometaši Laçija so uspeli izenačiti, potem ko so izigrali domačo obrambo, je po predložku z desne strani zadel Adeniyi, ki je bil povsem osamljen pred golom Rudarja.
84′ – Priložnosti v drugem polčasu ni, zato pa ima sodnik Vadačkoria kar nekaj dela s kazanjem kartonov, tokrat ga je prejel Ofojef.
80′ – Prvi rumeni karton tudi za nogometaše Laçija, po prekršku nad Klinarjem ga je prejel Ndreca. Nekaj sekund kasneje pa ga je prejel tudi Eterović.
75′ – Javornik je posegel po še zadnji menjavi, kapetana Rošerja je na igrišču zamenjal Bolha. Laçi pa si je pripravil najlepšo priložnost na tekmi, z vrha kazenskega prostora je streljal Adeniyi, vendar meril mimo leve vratnice.
66′ – Drugi rumeni karton za Velenjčane, po prekršku ga je prejel Tolimir.
65′ – Dogajanje na zelenici se je v zadnjih minutah malce umirilo, gostje imajo pobudo in žogo v svoji posesti, a brez priložnosti.
60′ – Druga menjava v vrstah Rudarja, Krefla je zamenjal Jahić.
56′ – Nova lepa akcija Velenjčanov. Rošer je z lepo podajo zaposlil Klinarja, ki je krenil po desni strani, predložek pa je pred Eterovićem prestregel vratar Vujadinović.
54′ – Velenjčani so pred kazenskim prostorom gostov lepo kombinirali, a je Eterović kar nekoliko preveč sebično zaključil z 20 metrov, saj je imel v Črnčiču na levi precej boljšo rešitev.
49′ – Gostje so zahtevali najstrožjo kazen, potem ko je po stiku Klinarja in Adeniya, slednji padel v kazenskem prostoru, a je sodnik Vadačkoria zgolj odmahnil z roko.
46′ – Začetek drugega polčasa.

Foto: Ana Kos
Foto: Ana Kos

45+3′ – Konec prvega polčasa, ki so ga z zadetkom Denisa Klinarja dobili nogometaši Rudarja.
45+1′ – Krajša prekinitev zaradi poškodbe Stjepanovića, ki ne bo mogel nadaljevati srečanja, zamenjal ga bo Kocić.
39′ – Mrežo so zatresli tudi nogometaši Laçija, a je bil Nimani ob oddaji žoge v prepovedanem položaju. Gostujoči strateg Nicaj pa je že posegel po prvi zamenjavi, Owoeya je zamenjal Ndreca.
35′ – Prvi rumeni karton na srečanju, sodnik Vadačkoria ga je po prekršku pokazal Aljažu Kreflu.
30′ – Klinar, ki gostom povzroča precej težav, je znova nevarno prodrl po desni strani igrišča, podal pred gol, kjer je ob bližnji vratnici najvišje skočil Firer, ki pa je meril preko vrat.
25′ – Drugi poizkus gostov, z leve strani je poizkušal Nimani, a domači čuvaj mreže Rozman ni imel težav s krotenjem žoge.
22′ – Priložnost za povišanje vodstva Rudarja. Črnčič je podal z leve strani igrišča, v osrčju kazenskega prostora pa je z obrata streljal Rošer, a meril mimo leve vratnice.
17′ – GOOOL! Velenjčani vodijo! Po avtu z desne strani igrišča je Klinar streljal z vrha desnega konca kazenskega prostora, žoga je zadela enega od albanskih nogometašev in končala v desnem kotu albanskih vrat.
16′ – Po prekršku nad Kreflom je strel z leve strani igrišča izvedel Rošer, a je Vujadinović odbil v avt.
15′ – Prvi poizkus albanskega kluba, poizkus Zefija ni bil nevaren za vrata Matjaža Rozmana.
9′ – Iz razdalje je streljal Klinar, a je žoga zletela mimo leve vratnice.
7′ – Prva priložnost na tekmi, po hitrem napadu je z roba kazenskega prostora streljal Krefl, a je gostujoči vratar Vujadinović odbil v kot, po katerem pa ni bilo nevarnosti za albanska vrata.
5′ – Zaenkrat še brez priložnosti, žogo imajo več v posesti gostje iz Albanije.
0′ – Iz sredine igrišča pričenjajo nogometaši Laçija, ki igrajo v črno-beli opravi, Velenjčani v klasičnih rdečih dresih.

Foto: Ana Kos

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…