Nogometaši Rudarja so nocoj v Slovenj Gradcu odigrali uvodno pripravljalno tekmo, pomerili so se z novopečenim hrvaškim prvoligašem Hrvatskim Dragovoljcem, ki ima svojo trening bazo ravno v največjem mestu Mislinjske doline. Moštvi sta se razšli s prijateljskim izidom 0:0.


Težke noge ob začetku priprav, ko moštva dajejo poudarek predvsem na kondicijski pripravljenosti in delu brez žoge, so se poznale v prvem polčasu, ko si moštvi nista priigrali resnih priložnosti. Tako Velenjčani, ki so pred dnevi iz mladinske v člansko vrsto preselili Aldina Omerovića, Osmana Sinanovića, Nenada Rogića in Alena Bukšeka, kot tudi gostje iz Hrvaške so sicer poizkušali s streli od daleč, vendar niti en izmed strelov ni zletel v okvir vrat in tako oba vratarja v prvem polčasu nista imela veliko dela.

Pred začetkom drugega polčasa sta oba trenerja premešala postavi in na teren poslala sveže igralce, ki so od samega začetka kazali več ambicij po zadetkih. Sonce je pričelo zahajati za okoliškimi hribi in končno so temperature postajale znosnejše ter predvsem prijaznejše do akterjev na igrišču. Temu primerno je igra obeh ekip postajala vedno hitrejša in kombinatornejša. Večina drugega polčasa je minila ob všečni igri ter veliko priložnostih,a sta blestela vratarja obeh ekip. Hrvati so sicer nekajkrat nevarno zapretili, vendar so bili Velenjčani tisti, ki so si priigrali več priložnosti in so bili bolj nevarni. Po koncu srečanja so bili lahko “knapi” zagotovo bolj zadovoljni s prikazanim na terenu, čeprav je potrebno priznati, da so bili tudi bolj sveži od gostov, ki so pred samo tekmo opravili uro in pol dolg trening.

Obračun so v prvi postavi pričeli Rozman, Dedić, Bolha, Kašnik, Muharemović, Matija, Rotman, Črnčič, Klinar, Eterović in Podlogar. V nadaljevanju pa so na igrišče stopili Radan, Jahić, Bubalović, Bukšek, Jeseničnik, Stjepanović, Radujko, Rošer, Perović, Bratanović ter Firer. V zadnje četrt ure pa so priložnost dobili še  Omerović, Sinanović in Rogić.

RUDAR VELENJE 0:0 HRVATSKI DRAGOVOLJAC

Foto: Danijel Šobot

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maks Barišić želja dveh slovenskih klubov

Sezona Prve lige Telemach je v polnem ritmu. Bliža se zimski premor, kar pomeni, da se bo …