V 19. krogu se bo v športnem parku Domžale tokrat odvijala tekma med NK Domžale in Rudarjem iz Velenja. Po točkah je favorit te tekme sigurno ekipa Domžal, a v močni želji po zmagi in morebitni dobri igri, lahko Velenjčani rezultat hitro obrnejo v svojo prit in pridejo to težko pričakovane zmage.


Domžalčani, ki v tekmo vstopajo s 19 točkami imajo v zadnjih petih tekmah dve zmagi in tri poraze, kar jih uvršča na šesto mesto na lestvici. Tekmo v prejšnem krogu so dobili z visoko zmago in sicer s 3:0 in se veselili novih točk nad Triglavom, hat-trick je dosegel avstrijec Arnel Jakupović. Adrijan Vuk do gola ni prišel in s šestimi goli ostaja najboljši strelec Domžal. Na domačem terenu bodo varovanci Andreja Razdrha poskušali zadržati zmago doma in s tem obdržati skupno šesto mesto.

Na drugi strani pa jim bodo tokrat stali igralci Rudarja, ki so po dveh neodločenih in treh izgubljenih tekmah še zmeraj na lovu po novih točkah. Zadnjo tekmo so Velenjčani izgubili proti Bravu z rezulatom 2:1, gol je dosegel Mičo Kuzmanović, ki se z golom zaostanka za Dominikom Radičom uvršča na drugo mesto najboljših strelecev v Rudarju. Dve tekmi so gostujoči igralci remizirali in sicer s Celjem in Sežano. Z dobro igro in željo po zmagi, po seriji remijev in izgubljenih tekem bo trener Velenjčanov Janez Žilnik morda tokrat uspešno motiviral svoje igralce, da pridejo do zmage.

Morebitna zmaga Rudarja jih žal ne bo dvignila po lestvici iz zadnjega mesta, bo pa poraz Domžal vplival na njihovo šesto mesto, saj jim je Sežana s točko zaostanka tik za petami.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jakob Rus
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Podaljšanje pogodbe pri Muri

Levi bočni branilec Mure, je danes s klubom podpisal novo pogodbo. Pogodba ga z Muro veže …