Jutri ob 20.30 čaka nogometaše velenjskega Rudarja povratni obračun proti Steaui iz Bukarešte. Pretekli četrtek so Romuni v Velenju slavili z 0:2 po zadetkih Mana in Teixeire.


Realno so Velenjčani možnosti za napredovanje v 3. predkrog kvalifikacij za uvrstitev v Ligo Evropa zapravili že na prvem srečanju. Romuni so se v Velenju predstavili, kot sila neugoden nasprotnik, ki je Velenjčanom pustil malo prostora v napadu, prav tako pa so jim Romuni povzročali kar nekaj preglavic v obrambi.

Knapi se trenutno nahajajo rezultatsko v izjemno slabi formi, zraven poraza pretekli četrtek proti Romunom, so v zadnjem prvenstvenem obračunu klonili proti Domžalam z 3:1, v prvem krogu pa proti Maribor, ki je v Velenju slavil s kar 0:5.

Četo Marijana Pušnika čaka v Bukarešti tako rekoč misija nemogoče. Velenjčani bi morali prikazati v Bukarešti zares dobro predstavo, da bi preobrnili rezultatski zaostanek iz prvega srečanja.

Ob morebitnem uspehu knapov, bi bil naslednji nasprotnik zmagovalec v paru med splitskim Hajdukom in Slavio iz Sofie. Prvi obračun so z 1:0 dobili Splitčani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…