Nogometaši velenjskega Rudarja za razliko od večine prvoligašev jutri ne bodo imeli pokalnih obveznosti, saj ob Mariboru, Kopru in Gorici s tekmovanjem pričenjajo v drugem krogu. Knapi so prosti termin izkoristili za skok v Ruše.


Velenjski strateg Jernej Javornik je s svojim moštvom odprl prenovljeno zelenico v Rušah, kjer svoje tekme gosti nekdanji prvoligaš Pohorje, ki bo v novi sezoni tekmoval v Štajerski ligi, v četrtem rangu tekmovanja. Razlika v kakovosti je bila kljub premešani velenjski zasedbi tako več kot očitna, čeprav so se Pohorci v prvem polčasu še dokaj dobro upirali Velenjčanom, ki so na odmor odšli z izidom 3:0. V drugem delu igre je v domači mreži končalo kar deset žog, pripravljalni obračun pa se je končal s skupnim izidom 0:13. S tremi zadetki sta se najbolj izkazala Milan Kocić in Leon Črnčič, dvakrat je v polno meril Mario Babić, zadeli pa so še Dalibor Radujko, Uroš Rošer, Alen Bukšek, Ivan Firer in Senad Jahić, čigar zadetek si lahko ogledate na tej povezavi.

Rudar je v petih krogih zabil zgolj dva zadetka, oba sta končala v mreži Radomelj, kar je najmanj med deseterico prvoligašev, zato je bil včerajšnji obračun zagotovo zelo koristen za ofenzivno usmerjene nogometaše.

POHORJE RUŠE 0:13 RUDAR VELENJE
Kocić 3x, Črnčič 3x, Babić 2x, Jahić, Radujko, Rošer, Bukšek, Firer

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…