PltZadnje srečanje petega kroga Prva lige Telekom Slovenije bosta odigrala Rudar iz Velenja in ljubljanska Olimpija. Ljubljančani v tej sezoni še ne poznajo poraza, medtem ko Velenjčani še niso vpisali zmage.


Velenjčani so po menjavi trenerja in športnega direktorja v prejšnjem krogu na gostovanju v Kidričevem iztržili remi, po tem, ko so po prvem polčasu zaostajali. Izenačujočega zadetka se je veselil Rijad Kobiljar, prav nekdanji član zeleno-bele zasedbe. Da pri Velenjčanih stavijo na mladost, kaže tudi dejstvo, da je povprečna starost njhovega moštva na tekmi proti Aluminiju znašala 21 let. Na zadnjih štirih tekmah na Stadionu Ob jezeru  proti Olimpiji, knapi niso uspeli slaviti, ob dveh remijih so bili dvakrat poraženi. 

Zeleno-beli znova ne bodo mogli računati na razigranega Asmirja Suljića, ki bo počival dlje, kot je bilo prvotno pričakovano. Kljub temu je v napadu učinkovit Ante Vukušić, proti Triglavu je dosegel dva zadetka in je s tremi doseženimi goli najboljši strelec moštva, ter zaseda drugo mesto na lestvici strelcev. Hrvaški napadalec je v lanski sezoni igral v dresu Krškega, kjer pa je na 27-ih tekmah dosegel vsega štiri zadetke. S četrto zmago v sezoni bi Ljubljančani znova skočili na prvo mesto, kjer je sedaj s točko prednosti Aluminij, ki je odigral tekmo več. Olimpija proti Rudarju na zadnjih osmih medsebojnih prvenstvenih tekmah ni izgubila, tako da ima Safet Hadžić priložnost, ta niz nadaljevati. Po zmagi nad Triglavom je Hadžić dejal: “Naš koncept igre je močan za slovensko ligo. Na določene trenutke smo bili superiorni, hitri, močni, agresivni in smo kaznovali Triglav. Vidi se, da ko se dvignemo in dosežemo tri gole v prvem polčasu, da smo psihično stabilni. Naš cilj je, da tekmo za tekmo odigramo superiorno, gledljivo za navijače in poskušamo zmagati na vsak tekmi,” ter tako napovedal lov na tri točke tudi v Velenju.

Bodo knapi kot prvi letos vzeli skalp Olimpiji?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…