[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=361]

Hladno jesensko vreme, raztrgana igra, ena izključitev in skupno kar deset rumenih kartonov so zaznamovali šaleško-savinjski dvoboj, ki se je končal z zmago domačega moštva. Nove tri točke je Velenjčanom priskrbel Ivan Firer z zadetkom v 77. minuti


Srečanje so bolje pričeli domačini, ki so v uvodnih minutah imeli rahlo pobudo in si prvo priložnost priigrali že v 7. minuti, ko je Kotnik ubranil poizkus Eterovića iz prostega strela in žogo odbil v kot. Naslednje minute so nato pripadle gostom, ki so si prvo priložnost priigrali po desetih minutah igre, vendar je Rozman bil prevelika ovira za Zajca. Minuto kasneje je po desni prodiral Vicente, ki je bil v domačem kazenskem prostoru zaustavljen s prekrškom, vendar se piščalka Glažarja ni oglasila. Hitro zatem je do strela iz okrog 25 metrov prišel Vrhovec, vendar je strel celjskega branilca zletel mimo vrat. Celjani so še naprej napadali in v 22. minuti je do izjemne priložnosti prišel Čadikovski, ki se je znašel sam pred domačim vratarjem, vendar je v zadnjem trenutku Knezović žogo izbil v kot. Najlepšo priložnost Celja v prvem polčasu je v 23. minuti imel Gobec. Gostujoči kapetan je izvajal prosti strel, ki ga je Rozman ubranil in žogo s skrajnimi močmi preusmeril v prečko in v kot. Oba vratarja do konca polčasa več nista imela dela, saj so poizkusi igralcev na obeh straneh leteli mimo vrat.

Le nekaj minut po zacetku drugega polčasa so Celjani ostali z igralcem manj na igrišču potem, ko je Korošec prejel drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Črnčičem na robu kazenskega prostora. Oba igralca sta v borbi za žogo trčila in Korošec je igrišče zapustil na nosilih. Izključitev gostujočega branilca je zelo razburila klop Celja, katero je nato moral zapustiti glavni trener Rus, ki se z odločitvijo glavnega sodnika ni strinjal in je ob glasnih protestih bil izključen. Tehtnica se je nato prevesila na stran domačinov, ki so prevzeli pobudo in bili zelo blizu vodstvu po strelu Klinarja v 66. minuti, vendar se je znova izkazal Kotnik. Kljub igralcu manj se Celjani niso predali in bili nekajkrat nevarni iz protinapadov in iz prekinitev. V 71. minuti so skoraj prišli do vodstva, vendar se je po strelu Jugovića iz prostega strela tokrat izkazal Rozman. Gledalci so nato vendarle videli zadetek, ko je trinajst minut pred koncem Kotnika premagal Firer, ki se je vpisal med strelce tudi v prejšnjem krogu, ko so Velenjčani remizirali (1:1) v Ljudskem vrtu. Tri minute zatem bi Celjani skoraj prišli do izenačenja, ko je Centrih želel poslati predložek v domači kazenski prostor, vendar se ob tem skoraj vpisal med strelce, saj je žoga zadela vrh prečke. Tik pred koncem srečanja je Eterović imel priložnost za povišanje vodstva, vendar se je znova izkazal danes odlični Kotnik.

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…