Če bi vas pred sezono povprašali, kdo se bo lahko tik pred koncem prvenstva pohvalil z najboljšim izkupičkom v dvobojih z Mariborom, bi verjetno zgolj malokdo stavil na Aluminij. A Kidričanom je uspelo. Rdeči so državnemu prvaku zadali dva od skupno štirih porazov, v obračunih z vijoličastimi pa so štirim jesenskim točkam včeraj dodali še tri.


“Visoka, morda nepričakovana zmaga s 3:1. Zaradi tega smo presrečni, prvaku vzeti točke je velika stvar. Naš boj še traja, še trije krogi so do konca, ni prostora za evforijo, moramo biti osredotočeni do konca in zmagovati tekme,” je po novem odmevnem skalpu priznal Vedran Mesec, ki se je razveselil prvih zadetkov na slovenskih zelenicah.

Maribor je bil na kolenih že v prvem polčasu, ko je izgubljal s 3:0, izkušeni Mesec pa kot recept za takšno vodstvo izpostavlja taktično discipliniranost: “Prvi polčas je bil odličen, držali smo se dogovora. Bili smo taktično disciplinirani, ravno tam smo delali razliko, na podlagi tega pa so prihajale vse priložnosti in zadetki. V drugem polčasu smo vedeli, da tekma še ni zaključena, saj je Maribor ekipa, ki je osvojila naslov in je najkakovostnejša. Dogovorili smo se, da odigramo še močneje in damo še več energije in uspeli smo obdržati to prednost.”

Kidričani so izkoristili najbolj ranljivo točko včerajšnjega Maribora. S spomladi značilno igro hitrih protinapadov preko bočnih položajev so razbili Milaničevo zasedbo, ki je ob stranski črti postavil Dina Hotića in Žana Karničnika. “Imamo dobre krilne in bočne igralce. V slačilnici smo se dogovorili, da jih preko teh položajev skušamo presenetiti. Do vseh treh zadetkov smo prišli po akcijah s teh položajev,” po vrnitvi na osmo mesto dodaja 29-letnik, ki pa opozarja, da čaka rdeče še zahteven spored: “Spet smo na osmem mestu, pričakuje se težka borba, saj imamo dosti zahteven razpored, igramo še z Domžalami in Olimpijo. Ampak vse je mogoče, zmagali smo Maribor, zakaj ne bi premagali tudi njih.”

Prav Mesec je bil z dvema goloma osrednji junak domače zmage, kako je Zagrebčan, ki se je v Kidričevo preselil kot drugi strelec 2. HNL, videl oba zadetka? “Po dvomesečnem premoru zaradi poškodbe sem zadel dvakrat in res sem srečen zaradi vsega tega.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…