Bojazen je bila odveč. Koprčani z zasedbo črnogorskega Čelika niso imeli pretiranih težav. Kanarčki so zasedbi iz Nikšića zabili kar pet zadetkov, čeprav so bile reakcije nekaterih domačih nogometašev na trenutke kar malce “čudne”, povzetek obračuna si lahko ogledate tukaj, pa je bila zmaga povsem zasluženo. Akterji zmage so bili tako po tekmi v izjavah za spletno stran koprskega kluba seveda zelo dobre volje.


Dokaz o premoči primorskega prvoligaša je tudi podatek o strelih, Koprčani so proti vratom vratarja Giljena sprožili kar 31 strelov, petnajst v okvir vrat, medtem ko je domače moštvo do zaključnih poizkusov prišlo le dvakrat, pa še takrat sta žogi končali za golom Kopra. Rodolfo Vanoli, italijanski strateg na koprski klopi, je bil po tekmi vesel visoke zmage: “To je zmaga celotne ekipe, vodstva kluba in mesta Koper. To je sad eno letnega dela. To je bila zmaga ponižnosti in skromnosti. Fantje so odlično opravili svoje delo in pokazali zrelost.”

Vanolijev pomočnik Alen Ščulac je bil v izjavi za klubsko spletno stran nekoliko manj skromen in se je že ozrl proti bodočim nasprotnikom v kvalifikacijah Evropske lige: “Dobro smo se pripravili na nasprotnika, ki nas v ničemer ni presenetil. Fantje so delo opravili tako, kot smo se dogovorili. čeprav nas čaka še povratna tekma, se moramo že sedaj priravljati na naslednje nasprotnike. Verjamem, da še nismo rekli zadnje besede v tem tekmovanju.”

Foto: Lado Vavpetič
Trenerski dvojec je svoje varovance dobro pripravil na uvodni evropski obračun. (Foto: Lado Vavpetič)

“Kmalu po začetnem otipavanju smo uvideli, da smo boljši. Na igrišču smo zavladali in povsem zasluženo kmalu prešli v vodstvo. Čelik ni tako slab, kot kaže končni rezultat. Mislim, da smo tokrat mi pokazali kaj znamo, nismo še rekli zadnje besede in veselim se povratne tekme v Kopru, v kateri pa bomo prav tako morali dati vse od sebe,” je po koncu obračuna razmišljal Ivica Guberac, ki je v 87. minuti potrdil zmago kanarčkov. S kapetanom se je strinjal tudi mladi Domen Črnigoj, ki se je izkazal v vlogi asistenta ob prvem zadetku Mateja Palčiča: “Tekmo smo vzeli zelo resno. Naš pristop je bil očitno pravi. Po začetnem otipavanju smo kmalu spoznali, da smo boljši od domačinov. Boljši smo bili v taktiki in fizično močnejši. Čelik ima dobre posameznike vendar, kot ekipa smo bili mi absolutno boljši.”

Koprčani in Nikšićani bodo povratno srečanje odigrali v četrtek, tekma pa se bo na Bonifika pričela ob 20:30, a je že po prvem obračunu več ali manj jasno, da se bodo v nadaljevanje kvalifikacij uvrstili nogometaši slovenskega predsatvnika, ki jih v drugem predkrogu čaka azerbajdžanski Nefči.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…