Domžalčani so po gostovanju na Ptuju v žep pospravili še tretji komplet treh točk in se s tretjega mesta zavihteli na sam vrh razpredelnice Prve lige Telekom Slovenije. Domžalčani so premoč obakrat kronali v izdihljajih polčasev, za 1:0 je s pravo bombo zadel Benjamin Morel, končni rezultat srečanja pa je v sodnikovem dodatku postavil Aladin Šišić.


90+’ – GOOOL! Gostje so tik pred koncem zapečatili zmago. Z desne polovice kazenskega prostora je po nezbranosti domače obrambe mrežo Ranilovića zatresel Šišić.
86′ – Zadnja menjava v gostujočih vrstah, igrišče je zapustil Požeg Vancaš, priložnost pa je v zaključku dobil Kous.
80′ – Težak je najaktivnejši v domačem moštvu, tokrat pa je po lepem prodoru na robu kazenskega prostora zaposlil Antoleka, žoge se je po strelu dotaknil Horić in ta je končala v naročju Vidmarja.
77′ – Posest žoge je še vedno na strani Zavrčanov, a je ta vsaj zaenkrat precej jalova, saj Domžalčani dobro zapirajo vse poti do gola.
72′ – Najbolj svež igralec na ptujski zelenici, Jelar, je takoj po vstopu v igro streljal z velike razdalje, a je slabo zadel žogo in grdo zgrešil vrata.
71′ – Druga menjava v gostujočih vrstah, namesto Majerja je v igro vstopil Jelar.
69′ – Zavrčani skušajo do priložnosti priti po predložkih z desne strani igrišča, kjer igra Kurbus, saj so Domžalčani odlično postavljeni na osrednjem delu igrišča.
63′ – Uvodna domžalska grožnja, po podaji Živca je z desne strani kazenskega prostora meril Parker, a je žoga zletela nad golom. Domači strateg Orehovec pa je posegel po drugi menjavi, Matjašič je zamenjal Kelenca.
60′ – Prvič so resneje v drugem polčasu zapretili tudi domači, z leve strani kazenskega prostora je streljal Kresinger, meril v bližnji kot, a je žoga končala v naročju vratarja Vidmarja.
58′ – Prvi rumeni karton so prejeli tudi domači, po prekršku nad Požeg Vancašem je porumenel Cvek.
55′ – Po desetih minutah drugega polčasa še brez priložnosti. Zavrčani sicer skušajo prebiti domžalsko obrambo, kar pa jim zaenkrat ne uspeva najbolje, saj so gostje dobro postavljeni.
50′ – Prvi rumeni karton na srečanju. Sodnik Jug ga je pokazal Požeg Vancašu, ki je s prekrškom nad Težakom prekinil napad Zavrča.
46′ – Pred začetkom drugega dela igre sta oba trenerja posegla po dveh menjavah, pri gostih je strelca Morela zamenjal Šišić, pri domačih pa je Antolek zamenjal Smrekarja.

45+’ – Konec prvega polčasa. Potem ko gledalci v prvi polovici polčasa niso uživali v nogometni igri, se je igra razživela v drugi polovici.
43′ – GOOOL! Domžalčani so v nekaj sekundah dve lepi priložnosti, najprej je z leve polovice kazenskega prostora streljal Živec, a je Ranilović odbil v igrišče, nakar je z 12 metrov streljal še Morel, a je Dugolin z gol črte odbil v kot. Po katerem pa so gostje povedli. Koruna je žoga preskočila, a se znašla na desnici povsem osamljenega Morela, ki je z 11 metrov silovito sprožil v spodnji levi kot domačih vrat. Ranilović je bil brez moči.
39′ – Majer je po napaki Šafarića žogo ukradel na gostujoči polovici, zaposlil hitrega Parkerja, ki si je žogo spretno podaljšal z glavo, krenil v kazenski prostor, a se po strelu s 14 metrov Ranilović ni pustil premagati. Ostaja 0:0.
36′ – Nov poizkus gostov, z desne strani kazenskega prostora je znova sprožil Požeg Vancaš, a meril preko vrat.
32′ – Minuto zatem so po hitrem napadu udarili tudi Zavrčani, z leve polovice kazenskega prostora je streljal Kelenc, a se je z obrambo izkazal Vidmar.
31′ – Tokrat je z 18 metrov poizkušal še Požeg Vancaš, ki ga je z lepo podajo zaposlil Korun, a Ranilović tudi tokrat ni imel težav z obrambo.
29′ – Vnovič so poizkušali gostje, po preigravanju je z roba kazenskega prostora streljal Živec, a meril točno v Ranilovića.
25′ – Domači čuvaj mreže Ranilović je moral prvič resneje posredovati, potem ko je Skubic poslal nevaren predložek z desne strani igrišča.
23′ – Prvič so streljali tudi Zavrčani, po prekršku nad Kresingerjem, je prosti strel z 22 metrov izvedel Šafarić, a meril preko vrat.
18′ – Zadnjih pet minut je bilo v glavnem odigranih na polovici Zavrča, a si Domžalčani niso uspeli pripraviti priložnosti.
13′ – Prvi poizkus na tekmi, iz velike razdalje je streljal Majer, a so domači žogo blokirali in odbili v kot.
12′ – Zaenkrat gledalci na dobro napolnjeni tribunu ptujskega stadiona spremljajo predvsem igro na sredini igrišča. Posest žoge na strani domačih.
7′ – Uvodne minute niso prinesle priložnosti, zato pa je zaradi lažje poškodbe na tleh obležal Majer, vezist Domžalčanov.
1′ – Iz sredine pričenjajo gostje iz Domžal, ki igrajo v tradicionalni rumeno-modri opravi, Zavrč pravtako v domači beli opravi.

Foto: Jure Banfi

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…