Uvodno srečanje 24. sezone državnega prvenstva se je končalo s slavjem Zavrčanov. Celjani, ki so kar štirikrat zatresli okvir gostujočih vrat, so v prvem polčasu zapravili številne priložnosti, gostje pa so do zmage prišli v 75. minuti, ko je prosti strel s 35 metrov izkoristil Šafarić. Celjani, ki so v drugem polčasu popustili, so imeli v zadnjih sekundah srečanja priložnost za izenačenje, a je vratar Ranilović, prvi junak tekme, prebral namero Verbiča in ostalo je pri zmago Haložanov.


90+’ – Enajstmetrovka za domače moštvo, po borbi Kurbusa in Ahmedija, je slednji padel v kazenskem prostoru, a je Ranilović prebral namero Verbiča, ki je z bele točke meril v spodnji levi kot gostujočih vrat.
89′ – Neverjetno! Zavrčane je okvir vrat rešil še četrtič na današnji tekmi, s 30 metrov je pravo bombo sprožil Ahmedi in skorajda prepolovil prečnik gostujočih vrat. Ostalo je pri vodstvu Zavrča.
86′ – Matjašič je lepo preigraval na levi strani igrišča, nato pa na robu kazenskega prostora zaposlil Kurbusa, ki je meril v zgornji levi kot domčaih vrat, a je Kotnik s posredovanjem žogo odbil v kot.
85′ – Tretja menjava tudi v gostujočih vrstah, Strateg Orehovec zapira srečanje, saj je Smrekarja zamenjal Čeh.
83′ – Smrekar je žogo udarjal po sodniškem žvižgu, v glavo zadel Kotnika, sodnik Žganec pa ga je “nagradil” z rumenim kartonom.
82′ – Nov rumeni karton za goste, tokrat ga je prejel Kresinger.
80′ – Rumeni karton za Kurbusa, ki je s hrbta podrl Ahmedija.
78′ – Domači strateg Rožman je opravil še zadnjo menjavo. Branilca Jakolića je zamenjal napadalec Zbičajnik.
75′ – GOOOOL! Vodstvo Zavrča. Cvek je izsilil prekršek 35 metrov od gola, Šafarić pa je žogo neposredno s proste strela in s pomočjo desne vratnice poslal v domača vrata.
69′ – Poizkus Zavrčanov. Smrekar je preigraval na levi polovici kazenskega prostora, imel na robu kazenskega prostora osamljenega Brdarja, a se je napadalec odločil za strel v daljši kot, ki pa ni bil natančen.
65′ – Za dvojno menjavo se je odločil tudi gostujoči trener Orehovec, Kelenca in Težaka sta zamenjala Brdar in Matjašič.
64′ – Priložnost še na drugi strani igrišča. Z 20 metrov je sprožil Kresinger, žoga je igrišče za kakšen meter ali dva zgrešila levo vratnico.
60′ – Završka mreža se je tokrat zatresla, a le zunanja stran le-te. Po lepi akciji in predložku Verbiča, je bližnji kot završkih vrat streljal Ahmedi, a je žoga zgrešila levo vratnico.
52′ – Uvod drugega polčasa ni prinesel nevarnejših akcij.
46′ – Domači strateg Rožman je pred začetkom drugega polčasa opravil kar dve menjavi. V slačilnici sta ostajala Bajde in Žurej, priložnost sta dobila Miškić in Rajšel. Že v uvodnih sekundah pa so Celjani po podaji Verbiča zapravili novo priložnost, preko gola je po odbiti žogi streljal Zajc.

45+’ – Konec prvega polčasa, v katerem so prevladovali Celjani, ki pa niso uspeli kronati svojih priložnosti, prvi junak polčasa zagotovo gostujoči vratar Ranilović
44′ – Nov strel domačih, z velike razdalje je meril Jakolić, ki pa je streljal visoko preko vrat.
43′ – Tekma sicer ni več tako dinamična kot v uvodu. Zato pa ima nekaj dela v zadnjih minutah sodnik Žganec, po prekršku na sredini igrišča je porumenel Žurej.
42′ – Ranilović se ne pusti premagati. Verbič je lepo utekel po podaji za hrbet gostujočih branilcev, a je Ranilović odbil diagonalni poizkus.
41′ – Nov rumeni karton, tokrat ga je sodnik Žganec pokazal gostujočemu branilcu Roškarju.
38′ – Prvi rumeni karton na tekmi, po prekršku nad Kresingerjem ga je prejel kapetan domačih Vrhovec.
36′ – Verbič znova dokazuje, da se tuji klubi niso brez razloga ogreli zanj. Po prodoru in lepem preigravanju je streljal z leve strani kazenskega prostora, a se Ranilović znova ni pustil premagati.
31′ – Poizkus Zavrča. Po prodoru je z roba kazenskega prostora streljal Težak, a ga je Krajcer oviral v tolikšni meri, da je bil strel lahek plen za domačega vratarja Kotnika.
29′ – Celjani so po kotu Zavrča krenili v hiter protinapad, ki ga je s strelom z 20 metrov zaključil Zajc, a je žoga zletela preko vrat.
24′ – Obetaven napad Haložanov. Na polovico Celja je krenil bočni branilec Kurbus, ki je z 20 metrov streljal močno, a za malo zgrešil okvir vrat.
22′ – Celjani še vedno prevladujejo. Tokrat je z desne strani kazenskega prostora poizkušal Verbič, a meril točno v naročje Ranilovića.
17′ – Ahmedi in Zajc sta z domiselno akcijo na desni strani izigrala gostujočo obrambo, a je Datković žogo poslal v kot.
15′ – Prvi nevarnejši napad gostov, Kresinger se je namesto strela na robu kazenskega prostora odločil za preigravanje, a po blokiranem strelu iztržil le kot.
13′ – Nova vratnica Celjanov, s 15 metrov je streljal Bajde, a je Zavrčane rešila leva vratnica.
11′ – Zaenkrat velika premoč Celja. Po prostem strelu z leve strani igrišča, se je pred golom najbolje znašel Verbič, Ranilović je žogo odbil v prečnik, Krajcer je po odbito žogo poslal v Ranilovića, nato pa je žogo v vratnico izbil gostujoči branilec Datković.
6′ – Po prekršku Šafarića je Zajc izvedel prosti strel s 30 metrov, a je Roškar pred golom z glavo odbil preko vrat.
5′ – Nov poizkus domačih. Z razdalje je poizkušal Zajc, a streljal preko vrat.
3′ – Prva priložnost na tekmi, po podaji Ahmedija je z desne polovice kazenskega prostora streljal Žurej, a je Ranilović z nogo odbil.

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…