V nedeljo, 25. 5. 2014, ob 17. uri bodo na sporedu tekme zadnjega kroga Prve Lige Telekom Slovenije, za osmerico nogometašev pa je zaradi rdečih in rumenih kartonov redni del sezone že končan.


Disciplinska komisija Prve lige Telekom Slovenije je sporočila, da bo zadnji 36. krog zaradi rdečih in rumenih kartonov izpustilo osem nogometašev. Najbolj osiromašene bodo ekipe Celja, Triglava in Zavrča, pri katerih bodo v vsakem klubu pogrešali po dva igralca. Pri prvoligašu iz Celja bosta manjkala mladi Matic Žitko, ki je na zadnji tekmi v Kranju zaradi brezobzirne igre prejel rdeč karton, naknadno pa še dve tekmi prepovedi igranja, in napadalec Andraž Žurej, ki je zbral štiri rumene kartone. Pri Zavrču bosta prav tako zaradi štirih rumenih kartonov počivala Andrej Dugolin, vezna vrsta pa bo prikrajšana za Josipa Golubarja. Kranjski Triglav v Novem mestu čaka odločilna tekma v borbi za obstanek, trener Kranjčanov Siniša Brkić pa ne bo mogel računati na izkušenega Srba Vlada Šmita in Gašperja Udoviča. Domžalčani bodo gostovali v Ljudskem vrtu brez Aladina Šišića, ki je na zadnji tekmi proti Olimpiji zaradi ugovarjanja prejel rdeči karton. Zaradi sedmih rumenih kartonov pa je predčasno s sezono sklenil goriški branilec Alessandro Favalli.

Namestnik disciplinskega sodnika NZS Roman Rogelj je zaradi nešportnega obnašanja več igralcev kluboma iz Celja in Zavrča naložil denarno kazen, Celjani bodo morali plačati 360 evrov, Zavrč pa bo lažji za 300 evrov.

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…