S treningi na novo sezono so danes pričeli tudi v taboru velenjskega Rudarja, ki jih julija čaka tudi dokazovanje v kvalifikacijah Evropske lige.


Velenjski strateg Jernej Javornik je na uvodnem treningu pogrešal reprezentanta Ivana Firerja in Rajka Rotmana ter poškodovana Aleš Jeseničnik in David Kašnik. Z moštvom so vadili tudi Christian Bubalović, Rusmin Dedić, Matej Podlogar, Klemen Bolha in Almedin Muharemović, ki jim je pogodba potekla s koncem maja, a se vodstvo kluba z vsemi dogovarja o podaljšanju sodelovanja v okviru finančnih zmožnosti, ki so trenutno na voljo. Kot so še zapisali na spletni strani velenjskega prvoligaša, sta se popoldanskim treningom, kljub napornemu delovnemu procesu, priključila tudi Senad Jahić in Uroš Rošer.

V pripravljalnem obdobju bodo Velenjčani formo in pripravljenost pilili na štirih pripravljalnih tekmah, gostovali bodo pri Radljah, Hočah in avstrijskem WAC, dres katerega bo v prihodnje nosil tudi Tadej Trdina, v Velenju pa se bodo pomerili z rusko Volgo iz Novgoroda, ki je v letošnji sezoni izpadla iz elitnega razreda ruskega nogometa.

Spored pripravljalnih tekem:
Sreda, 18. junij v Radljah ob Dravi: Radlje – Rudar Velenje
Sobota, 21. junij v Sandrežu: Wolfsberger AC – Rudar Velenje
Četrtek, 26. junija v Velenju: Rudar Velenje – Volga Novgorod
Petek, 27. junija v Hočah: Hoče – Rudar Velenje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…