V Velenju bomo spremljali obračun med domačimi knapi in gosti iz Domžal, ki že kažejo odlične igre ter formo v evropskih srečanjih. Gostje so si priigrali zelo lepo prednost na prvi tekme drugega predkroga z islandskim Valurjem in možno je, da bo trener Rožman na zelenico poslal premešano zasedbo. Na drugi strani pa Pušnik na čelu Rudarju nima kaj taktizirati, potrebno bo igrati na polno, kajti dober začetek v prvenstvo lahko pomeni veliko.


Več kadrovskih sprememb so doživeli v Velenju kar nekaj obrazov se je menjalo, medtem ko so pri Domžalah zabeležili zgolj nekaj odhodov ter pošteno okrepili ekipo za sam vrh v prvi ligi. Za klubsko spletno stran je pred začetkom prvenstva spregovoril Jan Repas: “Gre za uvodno tekmo v prvenstvu in začetek nove domače sezone, ki za vse klube pomeni novo priložnost za dokazovanje. Vse ekipe bomo začele z ničle in vse imamo enake možnosti za osvojitev naslova državnega prvaka. V prvenstvu imamo visoke cilje in že v nedeljo želimo narediti prvi korak h uresničevanju le-teh.”

Uvodni obračuni so vedno tipanje nasprotnika in preizkušanje samega sebe, toda Domžalčani so že kar lep čas v pogonu, kar je zagotovo dodatna prednost za razliko od Velenjčanov, ki so nizali tudi solidne rezultate v času samih priprav. Na zadnjih sedmih medsebojnih tekmah so nogometaši iz Šaleške doline uspeli iztržiti zgolj dva remija ter doživeli pet porazov. Ta tradicija traja že skoraj dve leti, danes pa ima Rudar priložnost, da jo končno prekini in zabeleži prve tri točke v letošnji sezoni. Toda vseeno Domžale imajo širok kader in kar nekaj tekem za sabo, tako da bomo vlogo majhnega favorita pripisali kar gostom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani svoje lovke stegujejo tudi nad Olimpijo

Prestopni rok v prihajajočem poletju bo, kot kaže, v knežjem mestu ponovno zelo vroč. V Ce…