V Velenju bo domači Rudar na svojem stadionu v dvoboju zadnjeuvrščenih ekip gostil kranjski Triglav in upal, da vendarle po 11. krogih čakanja svoje navijače razveseli s prvo zmago v letošnji sezoni. Kranjčani na drugi strani na stadion Ob jezeru prihajajo s popotnico zmage nad Kidričani.


Rezultatska krivulja Velenjčanov se v letošnji sezoni nikakor noče obrniti navzgor. Ko je po pokalni zmagi nad Olimpijo že kazalo, da knape čakajo nekoliko lepši časi je nato v domačem prvenstvu znova sledil hladen tuš in vrnitev v stare tirnice. Rudar je po pokalnem skalpu sredi Stožic prvenstvo nadaljeval z domačim porazom proti Domžalam in nazadnje v Ljudskem vrtu tekmo končal s petardo v svoji mreži. Serija prvenstvenih porazov Rudarja je trenutno pri številki štiri, v tem obdobju pa se moštvo ponaša z zaskrbljujočo gol razliko 3:15. V kolikor strokovno vodstvo, na čelu s hrvaškim strategom Nikolo Jarošem, hitro ne najde rešitev se zna zgoditi, da bo letošnja prvenstvena zgodba za Rudar že ob koncu jesenskega dela morda preveč zakomplicirana. Ena redkih stvari, ki pred današnjim dvobojem govori v prid domači ekipi je statistika medsebojnih tekem. Na dosedanjih 16. prvenstvenih tekmah v Velenju so knapi proti Triglavu namreč slavili kar 11-krat in samo trikrat izgubili.

Kranjčani so v prejšnjem krogu na domačem terenu prišli do nekoliko presenetljive zmage proti Aluminiju ter končali dolg niz sedmih zaporednih porazov, ki se je začel 4. avgusta ob gostovanju v ljubljanskih Stožicah. S temi tremi točkami so se orli nekoliko odlepili od zadnjega mesta, ki ga zasedajo prav današnji nasprotniki, ter se približali ostalim moštvom, ki tvorijo spodnjo polovico lestvice. V Velenju bodo imeli lepo priložnost nadgraditi uspeh nad Kidričani, morebitna nova zmaga pa bi pomenila mirno pripravo na domačo tekmo proti Olimpiji in nato odhod na oktobrski reprezentančni odmor. “Tekma z Rudarjem bo izjemno pomembna, ker se lahko z novo zmago bolj konkretno oddaljimo od zadnjega mesta in se s tem priključimo tistim, ki domujejo pri sredini tabele. V to smer stremimo, zato bomo storili vse, da vpišemo novo zmago,” se priložnosti na današnjem dvoboju zaveda vratar Luka Čadež, ki je stal v golu Triglava tudi ob zmagi Kranjčanov v medsebojnem dvoboju proti Rudarju v 3. krogu, ki so ga 27. julija na domačem terenu orli dobili z izidom 3:2. Takrat se je z dvema goloma in asistenco v dresu Kranjčanov najbolj izkazal Luka Majcen, ki je z zadetkom iz najstrožje kazni bil mož odločitve tudi v prejšnjem krogu ob minimalni zmagi nad Aluminijem in bo prav gotovo najnevarnejši posameznik za vrata Rudarja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić: Bilo je prelepo

V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …