Nogometaši Maribora se pospešeno pripravljajo na izzive, ki jih čakajo v prihajajoči sezoni. Vse oči navijačev Maribora bodo v torek uprte v Nyon, kjer bo v torek potek žreb za prvi uradni tekmi v tekmovalni sezoni 2019/20, ko bodo varovanci Darka Milaniča dobili nasprotnike za 1. krog kvalifikacij za Ligo prvakov.


Uvodni tekmi Mariborčane čakata 9. ali 10. julija, povratna tekma prvega kroga pa bo teden pozneje. Maribor bo v statusu nosilca, kar pomeni, da bodo na žrebu ob Ženevskem jezeru kroglice namenile nekoga izmed nenosilcev v tem delu tekmovanja.

Pred samim žrebom, bo prišlo še do delitve klubov po skupinah, tako da bo ob plesu kroglic seznam možnih nasprotnikov iz dolgega seznama skrčen. Je pa v letošnji sezoni v kvalifikacijah še ena novost, to pomeni, da bo imel žreb dvojini program in bo poteka dva dni, saj bo v sredo 19. junija znano s kom se bodo zmagovalci prvega kroga pomerili v drugem krogu.

Seznam možnih nasprotnikov so: Suduva (Litva), Valletta FC (Malta), Sarajevo (Bosna in Hercegovina), Piast Gliwice (Poljska), Pyunik (Armenija), CFR Cluj (Romunija), Ferencvaros (Madžarska), Kalju Nomme (Estonija), Sutjeska (Črna Gora), Partizani Tirana (Albanija), Valur Reykjavik (Islandija), Linfield Belfast (Severna Irska), HB Torshavn (Ferski otoki), Riga FC (Latvija), Saburtalo Tbilisi (Gruzija) in zmagovalec predkroga, v katerem se bodo na turnirju v Prištini pomerili Lincoln Red Imps (Gibraltar), FC Santa Coloma (Andora), Tree Panne (San Marino) in Feronikeli (Kosovo).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…