Državne prvake iz Murske Sobote drevi čaka peti krog skupinskega dela Uefine konferenčne lige, v katerem bodo črno-beli gostili angleški Tottenham. Obračun v Ljudskem vrtu se bo pričel ob 18.45 uri.

Muraši po uvodnih štirih tekmah ostajajo ena izmed treh ekip v tekmovanju, ki še nima osvojene točke. V zadnjih 180 minutah bodo črno-beli to želeli popraviti, a naloga proti Angležem ter nato v zadnjem krogu še proti nizozemskemu Vitesseju bo vse prej kot lahka. Na prvem obračunu v Londonu je Tottenham slavil z visokih 5:1, potem ko je Mura izjemno slabo začela srečanje in že po osmih minutah zaostajala z dvema zadetkoma zaostanka. Pomen dobrega začetka srečanja se zelo dobro zaveda Nik Lorbek, ki bo s soigralci na sredini terena imel težko delo zaustaviti hitre nasprotnike gostov: “Mislim, da bomo morali prvih 15 do 20 minut se pripravit na njihov pritisk, da se ne zgodi to, kar se nam je zgodilo na prvi tekmi v Londonu, ko smo hitro zaostajali z 2:0. Na začetku veš, da te čakajo. Na njih se je težko pripravit, ker oni igrajo vsak vikend, vsako tekmo v podobnem ritmu in tempu, medtem ko mi v to prihajamo iz neke druge okolice. Poizkušamo se čim bolje pripraviti, da je ta razlika čim manjša, toda neke priložnosti si nasprotnik bo pripravil in takrat moramo biti čvrsti v obrambi, da preživimo te trenutke in potem lahko gradimo tekmo naprej.”

Podobnega mnenja kot 25-letni vezist je tudi njegov vodja na klopi Mure Ante Šimundža, ki se bo v trenerskem dvoboju tokrat zoperstavil proti Antoniu Conteju, ki je na začetku meseca prevzel vajeti severnolondonskega kluba: “Zdajšnji trener ima več lovorik kot prejšnji in tudi kotira, kot trener, za največje klube. V vseh klubih, v katerih je deloval, je bila vidna njegova pragmatičnost. Zna se zelo dobro taktično pripraviti na nasprotnika, ne glede na nivo tekmovanja. Jaz s strani Tottenhama pričakujem eno zelo agresivno igro oziroma način igre, ki naj nam ne bi odgovarjala. Ali bo to visok pritisk ali bodo puščali več prostora bo seveda odvisno od samega poteka dogodkov. Kot je že Nik dejal, prvih 10 do 15 minut bo zelo pomembnih, potem pa verjamem, da bomo preživeli.”

Šimundža verjame, da njegovi varovanci lahko pridejo do pozitivnega rezultata, a morali bodo biti na najvišjem možnem nivoju. In kakšno Muro pričakuje 50-letni strateg? “Hrabro, tekmovalno, samozavestno, borbeno. Enajst proti enajst je na igrišču. Dejstvo je, da so individualno močnejši kot mi, toda marsikdaj smo mi pokazali, da se lahko tudi s takšnimi tekmeci kosamo. Ampak morali bomo vztrajati v svojih zadevah, v svoji pragmatičnosti, delavnosti, enostavnosti in biti predvsem čvrst v dvobojih ter nasprotnika poizkušat presenetit tam, kjer mogoče tega ne pričakujejo.”

Nekaj preglavic je Prekmurcem povzročilo tudi sobotno dogajanje oziroma odpoved prvenstvenega obračuna proti Olimpiji. Mura je zadnjo tekmo igrala 7. novembra, ko je na domačem terenu remizirala z Domžalami. Toda po besedah stratega črno-belih so se v moštvu uspeli prilagoditi: “V vsakem primeru smo mi naš počitek, regeneracijo in pripravo v tej reprezentančni pavzi bazirali na tekmo z Olimpijo, ampak mimo višje sile ne moremo. Prilagodili smo se zelo hitro. Dejstvo je, da bi se mogoče lahko malo prej, ampak na to mi nismo imeli vpliva. Morali smo se, kar je bilo v danem trenutku tudi najbolj smiselno, obrniti v naslednjo tekmo in že od nedelje naprej delati pripravo za Tottenham.”

“Mi smo šli vsako tekmo na zmago. Mi gremo na vsako tekmo z željo po zmagi. Želimo obremeniti nasprotnika v fazi obrambe, želimo pokazati svojo kvaliteto v fazi napada. Vemo kako so ekipe iz področja Balkana, ko so prvo leto prišle v skupinska tekmovanja, vse imele veliko težav dokler niso prišle v nek ritem. Nismo mi prvi, ki se jim to dogaja in verjamem, da tudi ne zadnji,” se Šimundža ne obremenjuje posebej z dejstvom, da Mura po štirih tekmah ostaja brez točke v skupini ter predvsem upa, da bodo njegovi igralci pokazali to, česar so sposobni. Ob tem bodo črno-beli na današnjem obračunu imeli dobro podporo s tribun. Po informacijah, ki prihajajo iz prekmurskega tabora bo Ljudski vrt, ob dovoljeni polovični zasedenosti, skorajda poln. Strateg Mure je za to zelo hvaležen: “Ob vsem tem kaj se trenutno dogaja so športni dogodki malo prikrajšani, ampak v vsakem primeru, hvala bogu, da se lahko izvajajo in da lahko gledalci prihajajo vsaj v nekem določenem številu. Proti Vitesseju in Rennesu je bilo okrog 3500 gledalcev. Ko pogledamo daljino, zahteve, finančni vložek ter samo prihod z vsemi temi testi, sem jaz zelo zadovoljen. Dejstvo je, da je stadion velik in se to malo porazgubi, ampak z njihovo prisotnostjo in podporo sem jaz bil zelo zadovoljen. In tudi igralci to čutijo. Če bo proti Tottenhamu še dodatno število gledalcev, toliko bolje za nas. V vsakem primeru pa je njihova podpora, ne glede na oddaljenost, bila izredno pomembna in smo jim zelo hvaležni.”


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Evropska tekmovanja

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ante Šimundža: Nočemo, da bi bil Tottenham naš labodji spev

Danes nogometaše Mure ob 21. uri čaka zadnje evropsko srečanje. Na stadionu GelreDome jih …