Največja bojazen pred današnjim derbijem Olimpije in Domžal je bila povezana s stanjem stoženske travnate površine. V torek, na prijateljskem obračunu Slovenije in Kolumbijo, je bila le-ta milo rečeno v katastrofalnem stanju. Bojazen je bila odveč.


Za ta letni čas in količino padavin, ki je padla v novembru, je bila zelenica v zelo solidnem stanju. Zato zelenica nikakor ne more biti izgovor za izjemno slabo igro Domžalčanov, ki tokrat niso upravičili prvega mesta na lestvici, Ljubljančani pa so z izjemno racionalno igro izigrali Domžalčane in gnečo pri vrhu prvenstvene tabele še povečali. Že začetek je bil za domače kot iz najlepših sanj. Kar v četrti minuti ni uspelo Šporarju, zadel je prečnik, je dve minuti kasneje s projektilom s približno 20 metrov uspelo Darijanu Matiću. V nadaljevanju tekme je Olimpija navidezno premoč na igrišču pustila Domžalčanom, a se večina gostujočih napadov končala že na sredini igrišča, kjer sta blestela predvsem že omenjeni Matić in danes izjemni Kenan Bajrić, sicer branilec po poklicu, ki pa je danes po sili razmer zaigral na položaju defenzivnega vezista. Domžalčani so v tem delu igre delovali zelo zmedeno, njihove podaje so bile po pravilu nenatančne in so se ponavadi zaključile v nogah zmajev. Zato tudi ni presenetljivo, da je pet minut pred odhodom na odmor Vukčević po samostojnem prodoru povišal vodstvo zeleno-belih.

Drugi polčas bi se kaj lahko začel podobno furiozno kot prvi. V peti minuti nadaljevanja je Vukčević izvajal kot in nihče ni pomislil, da bo poizkušal kar z direktnim strelom na gol, a je imel mladi črnogorski reprezentant drugačne načrte in Nejc Vidmar je moral pokazati ves svoj razkošni talent, da je razrešil izjemno nevarno situacijo. V 70. minuti pa kot, da bi nekdo ugasnil ljubljanske motorje. Domači so prenehali igrati in Domžalčanom omogočili približanje in morda celo izenačenje. V 77. minuti je po golu Maksimovića zadišalo tudi po tem, a se do konca tekme mreži nista več zatresli, tako da so se zmaji na lestvici še dodatno približali današnjemu tekmecu. Domžalčani, ki bi si z vsaj remijem že zagotovili naslov jesenskih prvakov, bodo morali na tega še malce počakati, vsaj do naslednje sobote, ko na domačem igrišču gostijo Goričane. Zmaji bodo v uvodnem krogu druge polovice državnega prvenstva v Stožicah pričakali novomeško Krko.

Avtor: Gašper Krvina
Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…