V sobotnem popoldnevu bosta moči na prvoligaških zelenicah merila zgolj kranjski Triglav in velenjski Rudar. 


Kranjčani so z zmago in porazom trenutno na četrtem mestu prvenstvene lestvice, še zmeraj pa odmeva zmaga v prvem krogu, ko so v Ljudskem vrtu z 1:2 ugnali aktualne prvake. Triglavani še naprej ostajajo na začrtani poti in podaljšujejo sodelovanje z mladimi nogometaši, okrepili pa so tudi ekipo, ki skrbi za telesno pripravo moštva. Kranjčani so v lanski sezoni kar trikrat morali priznati premoč knapom in morda jim prav v tretjem krogu uspe prekiniti niz brez zmage nad Velenjčani. V Kidričevem so bordo-rdeči po prvem polčasu vodili, a je nogometašem Aluminija uspel preobrat, s čimer so Triglavanom zadali prvi poraz v sezoni. 

Velenjčani so po dveh krogih pri dveh osvojenih točkah. Najprej so remizirali v Domžalah, nato pa tudi na svoji zelenici, ko so v izdihljajih srečanja izenačili proti Mariborčanom. Nogometaši Rudarja so se odlično soočili s precej napornim začetkom sezone in ostajajo še neporaženi. Tudi v Šaleški dolini skrbijo za razvoj doma vzgojenih nogometašev, v kombinaciji z nekaterimi precej izkušenimi na prvoligaških zelenicah. V lanski sezoni so Velenjčani na obeh tekmah v Kranju slavili, v zadnjem krogu pa sta si nasprotnika Ob jezeru razdelila po točko.

Bodo Triglavani po odigrani sezoni le vzeli skalp Velenjčanom, ali bodo knapi tudi v Kranju v tej sezoni ostali neporaženi?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…