Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na zadnji seji sprejel nekaj sprememb in dopolnitev sklepov za članska tekmovanja pod njenim okriljem.


NZS bo očitno orala ledino in bo od prihodnje sezone ponovno klubom dovoljevala le tri menjave na tekmo in nič več pet, kot je v zadnjem obdobju bilo običajno. To bo veljalo za tekme v prvi ligi in 2. SNL ter tudi v pokalnem tekmovanju. Tam bo sicer možnost tudi četrte menjave, a le v primeru podaljškov. Sprememba na pet menjav je bila povezana s preteklim koronskim obdobjem, poteza pa je naletela na veliko odobravanje v širšem evropskem nogometnem prostoru. Iz tega razloga so številne lige oziroma panožne zveze nadaljevale s to prakso.

V tekmovanjih pod okriljem NZS sprememb pri številu klubov v posameznih ligah ne bo. V pokalu bo v krogih do vključno 1/16 finala, v primeru, da nasprotnika ne prihajata iz istih lig, nižjeligaš vedno v vlogi domačina. V kolikor se seveda, v roku 72 ur od opravljenega žreba, vlogi organizacije tekme ne odpove. V tem primeru višjeligaš avtomatično postane domačin in organizator.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ljubljanski derbi znova navdušil!

V zgodnje-popoldanskem terminu je v Prvi ligi Telemach na Žaku potekal ljubljanski derbi m…