Izjemno pomemben obračun se danes obeta v Sežani, kjer bo v derbiju začelja gostovala Gorica. Primorski moštvi deset tekem pred koncem sezone ločuje samo točka. Dvoboj se bo pričel ob 15. uri.


Trenutno so v nekoliko boljšem položaju Kraševci, ki zasedajo deveto mesto ter imajo ob tekmi manj le štiri točke zaostanka za osmouvrščenim Bravom oziroma pet točk manj od sedmih Radomelj. Zmaga proti vrtnicam bi četo Dušana Kosića ponovno močno približala do mest, ki ob koncu sezone zagotavljajo direkten obstanek med prvoligaško elito. Tabor je v odličnem spomladanskem nizu, saj na šestih tekmah še ni izgubil. Zmaga in pet remijev gotovo ni slaba serija rezultatov, ko se moštvo bori za obstanek in je vsaka točka pomembna. Posebej ob pogledu na seznam klubov, s katerimi so se Sežanci v tem obdobju pomerili; Domžale, Celje, Mura, Radomlje, Bravo, Maribor.

Svojo računico ima seveda tudi Gorica. Štirikratni državni prvaki so na zadnjih dveh obračunih ostali neporaženi. Nazadnje so ob uradnem debiju Edyja Reje na domačem terenu osvojili točko proti Muri, potem ko so minimalno vodstvo izpustili iz rok šele v samem zaključku srečanja. Goričani v tej sezoni ne blestijo in so doslej slavili le trikrat. Zanimivo, dvakrat so poln izplen osvojili na gostovanju. Pred dvema krogoma so v knežjem mestu šokirali nogometaše Celja, svojo drugo zmago na tujem pa so septembra lani dosegli prav na prizorišču današnjega dvoboja. Tabor je takrat pred svojimi navijači povedel, a so sinje-modri še do odmora izid preobrnili, v samem zaključku drugega polčasa pa postavili piko na i ob zmagi z 1:3. Lahko vajo ponovijo tudi danes? Statistiko imajo v tej sezoni na svoji strani. Ob že omenjenem gostujčem slavju je Gorica proti Taboru enkrat tudi remizirala.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od D.Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kronaveter se pripravlja na konec zgodbe v Mariboru

Nekdanji slovenski reprezentant Rok Kronaveter se spogleduje z zaključkom sodelovanja z Ma…