[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=776]

Na obrobju haloških hribova sta se ekipi Zavrča in Domžal v deževnem vremenu razšli brez zadetkov in delitvijo točk. Gledalci niso videli veliko priložnosti, nekoliko konkretnejši pa so bili Domžalčani, ki pa tako kot domačini niso našli poti do mreže.


Prvi polčas nam ni postregel s kakovostnim nogometom. Igra je večji del potekala na sredini igrišča, redke priložnosti ki so sledile, pa niso prinesle spremembe.  V 11. minuti je prvo omembe vredno priložnost zapravil S. Vuk, ki pa je zadel le zunanji del mreže.  V 23. minuti je za domačine poizkusil Smrekar, čigar strel z glavo je končal mimo vrat vratarja Vidmarja. Tudi strel S. Čeha v 28. minuti, je bil nenatančen, saj je zletel je preko gola. Tudi gostje  v 34. minuti niso bili nič kaj bolj natančni. Streljal je Šišić, vendar je njegov strel zletel tik ob desni vratnici domačega vratarja Finka.

V drugem polčasu so več želje po zmagi pokazali Domžalčani. Bili so več pri žogi, več kombinirali in napadali. Kljub temu je prva priložnost drugega polčasa pripadla domačinom. V 52. minuti je Kokol streljal z mrtvega kota z leve strani, vendar je Vidmar žogo preusmeril v vratnico in sledil je le kot. Na naslednjo priložnost je bilo potrebno počakati vse do 72. minute. V vrstah Domžal, je tokrat lepo prišel do strela Požeg Vancaš, vendar je njegov strel, ki je šel preveč po sredini, Fink obranil. Na drugi strani je iz prostega strela poizkusil Kelenc. Tudi tokrat je bil Vidmar na pravem mestu in je strel odbil. Za konec naj omenimo še dva strela. V 82. minuti je za Domžale streljal G. Vuk mimo gola. V 84. minuti pa še zadnja priložnost tekme. Z roba kazenskega prostora je za domače streljal Kelenc, vendar je žoga za las zletela preko gola.

Tekma, ki bo hitro odšla v pozabo, vsaj kar se igre tiče, je ekipi le še utrdila na sredini lestvice. Preostale tekme za Zavrč in Domžale ne pomenijo kakega večjega izziva. Ekipi sta brez skrbi glede izpada, prav tako pa tudi ne moreta več poseči po mestih, ki sodijo v Evropo. Tako brezskrbni Zavrčani v naslednjem krogu doma pričakujejo Krko, ki se bori za obstanek. Domžalčani pa, prav tako doma, pričakujejo Rudar iz Velenja, ki bije bitko za evropska mesta.

Avtor: Erik Gruškovnjak
Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…