Zaključek 6. kroga državnega prvenstva bo pripadel nogometašem Maribora in Celja. V Ljudskem vrtu se ob 20.15 obeta boj prvega z zadnjim in vse razen zmage vijoličastih bi bilo veliko presenečenje. Srečanje bo minilo tudi s spominom na tragično preminulega Roka Černica. Na stadionu se bodo tako pobirali prostovoljni prispevki za njegovo mamo, v spomin na 21-letnega navijača pa se na južni tribuni prvih 21 minut ne bo navijalo.


Mariborčani so po koncu evropske sezone hitro vse misli preusmerili v državno prvenstvo in v nedeljo v Stožicah odčitali lekcijo ljubljanski Olimpiji. Z 18 doseženimi zadetki se vijoličasti ponašajo z daleč  najboljšim napadov v ligi, ob tem pa so na petih tekmah doslej samo dvakrat pobirali žogo iz svoje mreže, ob gostujoči zmagi 5:2 v Kidričevem. Mlakar, Mešanović, Hotić in Zahović vsi kraljujejo na vrhu prvoligaške lestvice strelcev s po tremi zadetki in težko je verjeti, da lahko celjska obramba uspešno zaustavi mariborski stroj. Na zadnjih dveh odigranih ligaških srečanjih proti Celjanom so Mariborčani vknjižili dve zmagi, aprila doma s 3:2 in konec maja v gosteh z 4:0. Takrat je izvrsten bil Luka Zahović, ki se je v obeh primerih med strelce vpisal trikrat. “Ves teden smo dobro trenirali. Naprej nas vodi cilj, naslov prvaka, imamo dovolj izkušenj, dobro ekipo, ob tem pa smo v pravem ritmu. Lepo se bo vrniti v Ljudski vrt, tukaj je vse drugače. Motivacija, ozračje, energija. Želimo zmagati za nadaljevanje uspešne serije in za dobro popotnico pred zaporednimi gostovanji, ki so pred nami. Se pa zavedamo, da bo treba odigrati tako kot v derbiju. Celjani niso na realnem mestu na lestvici, njihove dosedanje tekme niso pokazale prave podobe,” je pred dvobojem odločen domači kapetan Marcos Tavares, ki bo še ena nevarnost, o kateri bodo morali razmišljati v celjskem taboru.

Popolnoma drugačno vzdušje kot v Mariboru je medtem pri Celju, ki je po petih krogih še edino moštvo brez zmage. Doslej so grofje zbrali vsega tri točke in so trenutno zasidrani na zadnjem mestu lestvice. Težko je verjeti, da bi v tem trenutku lahko parirali Mariborčanom v Ljudskem vrtu, pa čeprav se v nogometu dogajajo tudi večja presenečenja. “Maribor je v začetku letošnje sezone resnično zelo dober. V preteklem tednu je odlično odigral evropsko tekmo, zatem prepričljivo slavil na derbiju domačega prvenstva. Nedeljski gostitelji so v zelo dobri formi, mi pa iščemo pot iz slabših rezultatov. Želimo si prebroditi začetno krizo, zato na vsakem treningu trdo treniramo in se pripravljamo na prihodnje tekme. Moramo biti potrpežljivi. Zagotovo bo prišel naš čas, ko bo tudi rezultatsko steklo,” pred dvobojem razmišlja Nino Pungaršek, ki je v letošnji sezoni pomemben člen v igralskem mozaiku Dušana Kosiča. Slednji ne bo mogel računati na pomoč Lupete, ki je bil doslej eden redkih razpoloženih v celjskem moštvu, saj je 25-letni napadalec vmes podpisal za Olimpijo. To bo pomenilo dodatno težavo za moštvo, ki je doslej zabilo samo sedemkrat, od tega štirikrat iz najstrožje kazni. Zanimivo bo videti tudi razplet sage okoli prestopa trenutno s tremi zadetki najboljšega strelca kluba Rudija Požega Vancaša, ki se spogleduje s prestopom prav v Maribor. Vse to zagotovo vnaša še dodaten nemir v slačilnico gostov, ki so v prejšnjem krogu na domačem terenu izgubili proti Triglavu z 1:3.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…