Danes je bil dan, ko so bili okronani še petnajstič novi prvaki, nogometaši Maribora. Vijoličasti so tako osvojili še 15. prvenstveno zvezdico, pokal pa so iz rok predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića prejeli na zadnji prvenstveni tekmi, ki so jo dobili z dvema zadetkoma Luke Zahoviča proti Krškemu.


Vijoličasti so z še 15. osvojitvijo naslova državnih prvakov potrdili naziv najboljšega kluba na sončni strani Alp. Krog pred koncem prvenstva znaša prednost pred prvimi zasledovalci in večnimi tekmeci devet točk.

Foto: Twiter @NK Maribor

Je pa veliko slavje v Ljudskem vrtu zaznamovala novica, da se od vijoličastih po šestih sezonah poslavlja steber obrambe Marko Šuler. Šestintrideset letni koroški branilec je pustil neizmeren pečat tako v mariborskem, kot slovenskem nogometu. Za vijoličaste je zbral 170 tekem na katerih je dosegel 9 zadetkov. V celotni karieri je bil kar šestkrat prvak Slovenije, enkrat je osvojil pokalni naslov Slovenije, z Hapoel Tel Avivom je bil zmagovalec izraelskega pokala, z Legio iz Warszawe je dvakrat osvojil naslov poljskih prvakov, z belgijskim Gentom pa je enkrat osvojil naslov pokalnih prvakov Belgije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…