Nogometaši Maribora v drugi polovici jesenskega dela nadaljujejo z odličnimi predstavami in še naprej zmagujejo kot po tekočem traku. Nedeljska zmaga proti Aluminiju je za vijoličaste bila peta v nizu.

Pet zaporednih zmag in niz osmih tekem brez poraza so četo Radovana Karanovića izstrelile na vrh prvoligaške razpredelnice, ki si ga petnajstkratni državni prvaki delijo s Koprčani. Zelo impresiven je pogled na kakšen način je štajerski ponos prišel do pozitivnih rezultatov v omenjenem obdobju. Na zadnjih osmih tekmah je Maribor namreč vknjižil šest zmag in dva remija, ob tem, da je Ažbe Jug kar sedemkrat ostal nepremagan. Povsem drugače, kot na začetku sezone, kar je za spletno stran kluba priznal tudi branilec vijoličastih Robert Voloder: “V zadnjih osmih tekmah smo sedemkrat ohranili mrežo nedotaknjeno, na začetku sezone je bilo povsem drugače. Prej smo bili v padcu, zdaj smo se dvignili in tako želimo nadaljevati. Ekipa je bolj samozavestna, to se odraža v vseh pogledih. Še vedno želimo stremeti k temu, da ne prejemamo zadetkov in jih na drugi strani dosežemo čim več. S tem pa bi se skušali oddaljiti na lestvici, kar je zdaj naš cilj za naslednje tedne.”

Tudi odsotnosti igralcev zaradi poškodb ali kartonov se Mariboru pri odličnem zaključku jesenskega dela sezone na prvoligaških zelenicah ne poznajo. Edini črni madež predstavlja domači poraz v četrtfinalu pokalnega tekmovanja proti Domžalam, ki pa so ga Štajerci očitno že pozabili. V Ljudskem vrtu vse misli usmerjajo v prvenstvo, kjer jih že v naslednjem krogu čaka derbi proti državnim prvakom. Gostovanja na vroči Fazaneriji se veseli tudi Voloder: “Lahko rečemo, da gremo z dodatnim vetrom v hrbet v Mursko Soboto. Zadnji rezultati kažejo, kaj zmore ta ekipa. Čaka nas zahtevna naloga, tega se dobro zavedamo, vendar verjamem, da se bo naša uspešna serija nadaljevala.”


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rok Hanžič: Lepo je videti, da nisi zadnji na lestvici, da si deveti ali osmi

Nogometaši Radomelj so si s torkovo zmago proti Bravu zagotovili pomembne točke v boju za …