Danes bo v Ljudskem vrtu odigran 100. štajerski derbi v prvi ligi, a v nekoliko drugačnem scenariju od predvidenega. Mariborčani so v uvodnih krogih upravičili pričakovanja ter so na lestvici v samem vrhu, medtem pa tam, proti pričakovanjem, ni branilcev naslova iz Celja, ki so doslej osvojili le točko.


Petnajstkratni državni prvaki so v prejšnjem krogu prvič na teren stopili pod dirigentsko palico Maura Camoranesija in proti Bravu slavili visoko zmago s 4:1. Na dvoboju proti Šiškarjem je bilo odločilno obdobje med 34. in 40. minuto prvega polčasa, ko so vijoličasti dosegli kar tri zadetke in že do odmora položili temelje za osvojitev vseh treh točk. Maribor jih ima sedaj na svojem kontu že sedem, kar v tem trenutku zadostuje za prvo mesto na lestvici, kjer Štajerci načrtujejo ostati vse do konca. Današnji obračun bo jubilejni 100. štajerski derbi ter 50. v Ljudskem vrtu. Na svojem domovanju so Mariborčani izrazito uspešnejši od Celjanov, saj so proti grofom doslej slavili na kar 30 obračunih ter so izgubili samo devetkrat. Temu primerna je tudi gol razlika, ki znaša 106:49 v korist vijoličastih.

Celjani letošnje sezone niso začeli najbolje, saj po treh krogih še naprej ostajajo brez zmage in se nahajajo v spodnjem delu lestvice. V prejšnjem krogu so grofje ponovno izgubili na domačem terenu, potem ko so se proti Domžalam že po pol ure igre znašli v zaostanku dveh golov. Varovanci Dušana Kosića ne najdejo forme, ki je ekipo krasila večji del prejšnje sezone, ob tem pa imajo branilci naslova še naprej tudi obveznosti in ambicije v evropskih tekmovanjih. Celjane v četrtek najprej čaka gostovanje v daljni Armeniji, v primeru pozitivnega rezultata pa se bo ekipa teden dni kasneje, za vstop v skupinski del evropske lige, udarila z beograjsko Crveno zvezdo. Zadnje gostovanje v Ljudskem vrtu je prav gotovo ostalo v lepem spominu igralcev Celja, ki so 12. julija z zmago 1:2 naredili velik korak h končni osvojitvi prvega naslova državnih prvakov. V prejšnji sezoni so grofje na obračunih proti Mariborčanom zabeležili tri zmage in en poraz ter so prvič po sezoni 2005/06 imeli boljši medsebojni izkupiček.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura ostala brez stebra obrambe

Že pred tekmo z Olimpijo to preteklo soboto je navijače črno belih lahko skrbela odsotnost…