Pomembna tekma v boju za naslov prvaka Slovenije bo odigrana v ljubljanskih Stožicah, pomerila se bosta Olimpija in Domžale. V spomladanskem delu tokratna nasprotnika še nista zabeležila poraza, Domžalčani pa so šli še korak dlje in lovijo rekordno dvanajsto zmago v nizu.


Zeleno-beli v Stožicah v letošnji sezoni še niso izgubili, vpisali so enajst prvenstvenih zmag, zgolj dvakrat pa remizirali, obakrat so jim točke odščipnili Mariborčani. Med tednom si je Olimpija z zmago nad Celjem zagotovila nadaljevanje lova na pokalni naslov, nasproti jim bo 30. maja stal Aluminij. Pozitiven niz Ljubljančanov vpliva tudi na samozavest varovancev Igorja Bišćana, ki se zavedajo tudi pomembnosti tekme: “Tudi mi smo v seriji. Pričakujemo pa povsem drugačno tekmo, kot v Celju. Moramo se spočiti, regenerirati, v soboto pa iti na zmago. Čaka nas zelo pomembna tekma, ” je lov na nove tri točke napovedal strelec edinega zadetka v Celju, Aris Zarifović. V dosedanjih 26 tekmah je Olimpija klonila zgolj dvakrat, poraz so jim zadale Domžale v 18. krogu, dva kroga pred tem pa Maribor.

Domžale bodo v Stožicah lovile izjemen niz, do katerega so prišli z lepimi nogometnimi predstavami, predvsem pa so učinkoviti v napadu. Z gledljivo in napadalno usmerjeno igro varovanci Simona Rožmana navdušujejo ljubitelje okroglega usnja. Kapetan rumenih Zeni Husmani smatra, da je Olimpija favorit, vendar se nasprotnika ne bojijo: “Minule tekme so za nami, za sobotno tekmo nič ne pomeni tisti poraz, niti serija zmag, ki smo jih nanizali v zadnjih mesecih. Tokratni obračun bo zgodba zase in za nas predstavlja novo priložnost, da pokažemo, kar znamo. Vse tekmece spoštujemo, a se nikogar ne bojimo. Niti Olimpije, ki je sicer izredno kakovostno moštvo. Ljubljančani v tej sezoni igrajo zelo dobro, zato so zasluženo na prvem mestu prvoligaške lestvice. So nedvomno favoriti tekme, a kot sem že dejal, se jih ne bojimo. Osredotočeni smo na lastno vsebino, saj dobro vemo, kaj želimo prikazati na zelenici. Vsekakor pa sem prepričan, da se v Stožicah obeta odlična tekma.“

Obe srečanji v letošnji sezoni sta se končali z minimalno zmago gostiteljev, vendar bo tokrat nekoliko drugače, saj je ob izteku sezone pomembna vsaka točka v boju za naslov prvaka. Olimpija je še naprej vodilna in ima pred Domžalami deset točk prednosti, ki pa imajo tekmo manj. V troboju za naslov so tudi aktualni prvaki, za Olimpijo zaostajajo sedem točk in čakajo spodrsljaj Ljubljančanov ter priložnost, da se jim še nekoliko približajo.

Naš tip: 0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…