Pri novomeški Krki, pri kateri so pred dnevi izgubili osrednjega branilca Vinka Budna, ki se je odločil za odhod v Iran, so predstavili dva novinca. Damir Rašić in Nikola Žižić, oba rojena leta 1988, sta povečala hrvaško kolonijo na Dolenjskem.


Novomeški strateg Miloš Rus bo odslej lahko na bočnih branilskih položajih računal na bratsko navezo, saj je Damirjev brat Danijel, ki trenutno še zdravi poškodbo kolena, dres Krke nosil že v spomladanskem delu sezone, ko je na desni strani igrišča pustil dober vtis. Brata Rašić sta nogometno pot pričela v Zmaju iz Makarske, nadaljevala v mladinskih pogonih Hajduka, skupaj pa sta igrala še v Mosorju, nakar so se njune poti ločile. Damir, novinec v dresu Krke, je nosil še drese Imotskega, Solina in nazadnje še RNK Splita, z bratom Danijelom pa bosta moči združila prvič po letu 2008.

Podobno kot brata Rašić, Mario Carević in Matko Obradović, tudi Nikola Žižić prihaja iz Dalmacije, a za razliko od prvih treh ni nikoli igral za Hajduk. Kar 193 centimetrov visoki nogometaš, ki se najbolje znajde v osrčju obrambe, kjer bo nadomestil že  omenjenega Vinka Budna, je igral za Solin, Konavljanin, Lučko, v sezoni 2010/11 nosil dres Bele krajine, zadnji dve leti pa igral v Turčiji, sprva za Antalyaspor, nazadnje pa za Fethiyespor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…