V uvodni nedeljski preizkušnji se bosta že ob 11.45 v Športnem centru v Kranju pomirila domači Triglav in Krško. Gre za srečanje repa lestvice, kjer imajo tako orli kot nukelarci enak točkovni izplen, pravico na srečanju repa lestvice bo delil Slavko Vinčić.


Kranjčani se trenutno nahajajo v seriji kar štirih zaporednih porazov, na zadnje so prav pred svojimi gledalci položili orožje pred Celjani in priznali premoč gostom z 1:2. Orli bodo v Kranju nujno iskali pozitiven rezultat, da se odlepijo iz dna lestvice in prehitijo tokratne nasprotnike na lestvici. Veliko bo v nedeljskem opoldnevu odvisno od obrambe orlov, ki je na zadnjih štiri tekmah klonila kar desetkrat. Branilec orlov Kristjan Arh Česen pravi, da je tekma proti Krškemu, tekma katero morajo dobiti: »Tekme z ekipami, ki so v naši bližini na tabeli, so še toliko bolj pomembne. Že proti Celju smo napadali zmago, tokrat proti Krškemu pa bo temu še bolj tako. Od začetka moramo pokazati, da znamo igrati, agresivno in odločno v fazi branjenja, v napadu sproščeno in učinkovito. To so tekme, ki jih moramo dobiti. Na zadnjih dveh tekmah smo zadetke prejemali po naših napakah, sploh ne toliko po učinkovitih akcijah tekmecev. Na tem delamo, treba bo še bolj garati na treningih, da na minimum spravimo napake pri osnovnih elementih, kot so podaje in sprejemanje žoge. Seveda se napake dogajajo in so sestavni del nogometa, vendar iz njih se je treba učiti in jih ne ponavljati.«

Posavci se Gorenjsko prestolnico odpravljajo na krilih prvenstvene zmage proti Muri in neodločenemu rezultatu v pokalnem tekmovanju proti kidričevskemu Aluminiju. Krčani so iz pokalnega tekmovanja izpadli, zaradi zadetkov Aluminija v gosteh, tako da se četa Alena Ščulca lahko sedaj mirno posveti samo prvenstvu. Krčani se nahajajo na predzadnjem mestu lestvice in v Kranj se Posavci odpravljajo z željo po pozitivnem rezultatu. Krčani bodo tudi tokrat zagotovo stavili na trdno obrambo, ki je v zadnji tekmi prinesla pomembne tri točke. Zagotovo pa je tudi čas, da se odpre tudi napadalcem nuklearcev.

V zadnji medsebojni tekme obeh nasprotnikov so si Kranjčani in Posavci razdelili točke, tokrat nobena izmed ekip verjetno nebi bila zadovoljna samo s točko, tako, da lahko upamo, da bomo v Gorenjski prestolnici videli odprt dvoboj, tudi s kar nekaj zadetki.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…