Slovenski prvoligaši ne počivajo, po aktivnostih med tednom, nadaljujejo že s tekmami 27. kroga v Prvi Ligi Telekom Slovenije. Uvodno srečanje bo odigrano  v gorenjski prestolnici, na srečanju, ki se prične ob 14.30 uri pa si bosta nasproti stala ranjena leva iz prejšnjega kroga, saj bodo domači Triglavani gostili velenjski Rudar.


Orli so po izjemnem štartu v spomladanski del sezone v zadnjih dveh srečanjih dvakrat priznali premoč nasprotnima ekipama. Najprej so doma izgubili proti Mariboru, v sredo pa je sledila zaušnica Domžal v obliki prave mini katastrofe, saj so orli Domžale zapustili s kar šestimi zadetki v svoji mreži. Kranjčani pa so kljub slabšemu tednu, ostali na sedmem mestu lestvice in imajo pred Velenjčani na lestvici prednost, a prednost je majhna in če varovanci Dejana Dončiča proti knapom ne iztržijo vsaj točke, jih bodo Velenjčani na lestvici prehiteli. Motivov tako orlom ne manjka, ponovno bodo pred svojimi gledalci skušali prikazati boljšo predstavo, kot med tednom, z zmago pa bi zagotovo dodobra zacelili vsaj malce načete rane. Največ upov bodo orli tudi tokrat polagali v kapetana, prvega strelca Luko Majcna, ki bi predstavljati največjo nevarnost za vrata knapov.

Na drugi strani Velenjčani prihajajo v gorenjsko prestolnico po dokaj hudem porazu doma v savinjsko-šaleškem derbiju proti Celju. Odkar je krmilo knapov prevzel Almir Sulejmanović so knapi začeli nizati boljše predstave, k porazu proti grofom pa je zagotovo botrovala tudi hitra izključitev kapetana Damijana Trifkovića, ki ga bodo knapi v Kranju zelo pogrešali. V gostujočem taboru tako upajo, da bo ponovno zablestel prvi strelec knapov Milan Tučić, ki je proti Olimpiji pretekli vikend zabil hat-trick. Zagotovo pa bodo morali zeleno-črni strniti obrambne vrste, saj ne smejo orlom, pustiti preveč prostora. Od zadnje Velenjske zmage je tako minilo štiri kroge, v teh štirih krogih pa so Velenjčani prejeli kar dvanajst zadetkov, kar je nedvomno preveč, če želijo še tretjič v tej sezoni premagati Gorenjce.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…