Kranjčani, ki so si še par dni nazaj skozi dodatne kvalifikacije zagotovili prvoligaško tekmovanje, so danes sporočili da imajo novega trenerja članske ekipe. To je postal Dejan Dončić, ki se je na Gorenjsko preselil iz Domžal, kjer je deloval kot vodja tamkajšnje zelo uspešne nogometne šole.


»Vesel sem priložnosti, gre za velik napredek v moji karieri. Ta korak predstavlja nadaljevanje mojega dosedanjega dela z mladimi igralci na najvišji ravni slovenskega klubskega nogometa. Kader sem si zelo dobro ogledal, vse igralce izjemno dobro poznam, večino še iz časov, ko so ali pa še igrajo za mlajše selekcije slovenske reprezentance. Gre za zelo mlado, talentirano, karakterno ekipo, ki ima veliko pozitivne energije, kar so pokazali tudi v zadnji polovici prvenstva in na obeh kvalifikacijskih tekmah. Zagotovo je primarni cilj postati stabilen prvoligaš. Vsekakor nameravam kar najbolj vključevati mlade talentirane igralce iz vrst mladinske šole. Moja vizija je, da bo ekipa igrala hitro, agresivno in odgovorno,« je delal Ljubljančan, ki je med drugim nekaj časa vodil tudi slovensko reprezentanco do 17 let. Kariero aktivnega nogometaša je danes 45-letnik začel pri Olimpiji, končal pa leta 2003 v Ivančni Gorici. Ob tem je igral še za ljubljansko Svobodo, Primorje, Krko, nekaj časa pa je preživel tudi pri nemškemu nižjeligašu BW Lohne-ju.

S podpisom novega trenerja je zelo zadovoljen tudi Siniša Brkić, ki je to delo opravljal do nedavnega, po novem pa se bo zopet bolj posvetil funkciji športnega direktorja: »Dejana smo spremljali že dolgo, bili smo v rednih stikih. Gre za vrhunskega trenerja, ki je pustil ogromen pečat v prejšnjem klubu. Znan je po delu z mladimi, NK Triglav Kranj pa ima veliko bazo nogometašev rojenih med letoma 1995 in 2000. Dejanovi rezultati govorijo zase, ob tem je bil tudi pomočnik v prvoligaškem nogometu, zato mu izkušenj ne manjka. To je lepa priložnost, da nadgradimo dolgoročno vizijo kluba. Ekipa je pokazala kakovost, ta trend želimo nadaljevati in prepričan sem, da bomo zgodbo še naprej peljali na najboljši način.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urška Rizmal
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…