V drugem nedeljskem srečanju 24. kroga Prve Lige Telekom Slovenije sta se v Kranju brez zmagovalca razšla kranjski Triglav in Gorica.


Gorenjci so po treh zaporednih porazih vendarle dočakali prvo točko. Osvojili so jo na tekmi z Gorico, ki je po tretjem neodločenem izidu v sezoni ostala na šestem mestu, Triglav, ki je šestič remiziral, pa je je ostal deveti z dvema točkama več in tekmo več od zadnjega Ankarana.

Prvi polčas se je na težkem igrišču končal brez zadetkov. Nekoliko konkretnejši so bili gosti iz Nove Gorice, uvodoma predvsem Bede Osuji, ki je prišel do strelov v 13., 16. in 24. minuti, a mu je prvi strel brez težav obranil Elvis Džafić, drugega so mu domači branilci blokirali, s tretjim pa je zgrešil cilj.

Domači, pri katerih je debitiral mladinski reprezentant Egzon Kryeziu, so praktično edini strel sprožili v 31. minuti, ko je bil od daleč nenatančen Dejan Vokić. Najbolj vroče pa je bilo v 39. minuti, ko so domači v kazenskem prostoru izgubili žogo, po nekaj zmede je do strela prišel Dejan Žigon, na golovi črti pa je zadetek preprečil Rok Elsner.

Prav slednji pa je v 51. minuti poskrbel za kranjsko vodstvo, ko je unovčil podajo Vlada Šmita iz kota. Šest minut zatem je novo priložnost Triglava, ki je bil v teh minutah podjetnejši, zapravil Dino Suljević.

Zato pa so v 74. minuti Novogoričani izid izenačili. Po podaji z leve strani je Miran Burgić z glavo podal do Žigona, ta je sprožil iz prve, na golovi črti pa je Džafić tako nerodno posredoval, da si je praktično sam žogo potisnil čez črto za končnih 1:1.

Kranjčani bodo v 25. krogu 30. marca gostovali v Kidričevem, Novogoričani pa bodo gostili Velenjčane.

 

NK Triglav : ND Gorica 1:1 (0:0)

51` Elsner; Žigon 74`

NK Triglav: Džafić; Šmit, Suljević, Mlakar, Vokić, Robnik (87` Žurga), Kyreziu (70` Križaj), Majcen, Poplatnik, Bukara (79` Zec)

ND Gorica: Štrukelj, Gregorič, Jogan, Lipušček, Škarabot, Humar, Grudina, Šantek (62` Džuzdanović), Gulić (61` Burgič), Žigon, Osuji

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …