Kljub temu, da prvoligaška igrišča mirujejo šele nepolna dva tedna, dopust za nogometaše in ostale nogometne delavce ne bo dolg. Slovensko prvenstvo se namreč pričenja že sredi julija, zato bodo trenerji svoje nogometaše prvič pozdravili že v v prihodnjih dneh.


Najhitreje, že v ponedeljek s pripravami začenjajo v Kopru, saj kanarčke že v uvodu julija čaka prva evropska preizkušnja. Predvidoma v četrtek, 12. junija, s treningi pričenjajo Novomeščani, ki so z zmago nad Triglavom obdržali prvoligaški status. Dan zatem se bodo prvič zbrali tudi Domžalčani, ki bodo v petek opravili testiranje, uvodni trening pa bo na sporedu 16. junija, ko se bodo na igrišča podali tudi nogometaši Celja in Maribora. Slednji se bodo na tradicionalni večerji zbrali večer pred tem, prva skupina, predvsem mlajših nogometašev, pa s treningi pričenja že v ponedeljek. V ponedeljek, 16. junija, bo svoje varovance pozdravil tudi Željko Orehovec, trener Zavrča, medtem ko pokalni prvak Gorica s treningi začenja 15. ali 16. junija.

Velenjčani bodo odločitev o pričetku priprav sprejeli v prihodnjih dneh, v Radomljah še čakajo na uradno odločitev v povezavi z napredovanjem med prvoligaše, najmanj pa je trenutno znano o Olimpiji. Ljubljančani trenerja za prihodnjo sezono še niso potrdili, igralci odhajajo, Rastoder grozi z odhodom, datum začetka priprav pa prav tako še ni znan.

Klub Začetek priprav
MARIBOR 15. junij 2014
LUKA KOPER 09. junij 2014
RUDAR VELENJE Datum začetka priprav še ni znan.
GORICA 15/16. junij 2014
ZAVRČ 15. junij 2014
DOMŽALE 13. junij 2014
OLIMPIJA Datum začetka priprav še ni znan.
CELJE 16. junij 2014
KRKA 12. junij 2014
RADOMLJE Datum začetka priprav še ni znan.
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…