Danes se bosta v Kidričevem pomerila domači Aluminij in ljubljanska Olimpija, ki na zadnjih treh prvenstvenih tekmah ni uspela zmagati. V taboru šumarjev ostaja pozitivno vzdušje, saj so na dveh tekmah s Krškim iztržili štiri točke in se jim na sedmem mestu približali prav tako na štiri točke zaostanka. V letošnji sezoni so vselej zmagali Ljubljančani, še najtežke delo pa so imeli v Kidričevem, kjer so slavili po preobratu.


Kidričani, ki se borijo za obstanek se trenutno nahajajo izven nevarnosti, imajo pa pred 30. krogom Prve lige Telekom Slovenije pet točk prednosti pred Ankaranom. Aluminij je v dosedanjem delu prvenstva tako doma kot v gosteh priigral po 13 točk. Dvakrat so že uspeli odščipniti točke vodilni trojki, remizirali so tako z Mariborom kot tudi z Domžalami, kar pomeni, da bo imela Olimpija vse prej kot lahko delo.

Ljubljančani so po silovitem vstopu v nadaljevanje sezone, ko so bili predvsem učinkoviti v napadu, na zadnjih srečanjih pokazali ranljivost ravno v tem delu. Na zadnjih petih tekmah so dosegli zgolj štiri zadetke, na nedeljski tekmi proti Gorici pa je mreža nasprotnika ostala nedotaknjena. Po zadnjih tekmah, ko Olimpija ni uspela zmagati, spremljamo veliko namigovanj o zamenjavi na klopi zmajev. Hrvaški trener Igor Bišćan na klopi zeleno-belih verjame v svoje nogometaše in končni uspeh: “Res je, da tri tekme nismo zmagali, a tudi izgubili nismo. Imamo določene težave z realizacijo, ki pa jih moramo v kratkem roku odpraviti. Jaz sem trener Olimpije, moji fantje so igralci Olimpije, tako da moramo igrati tudi pod pritiskom. Če tega nismo zmožni, ne moremo delati v takšnem klubu. Jaz verjamem, ne le v teh 11 fantov, ki so danes začeli tekmo, marveč v celotno moštvo, da smo pravi. Da bomo stopili skupaj in oddelali zaključek sezone tako, da se bomo na koncu veselili.”

Ljubljančani so imeli točko prednosti pred tem krogom, vendar bi z novim spodrsljajem vodilno mesto lahko prepustili aktualnim prvakom iz Maribora, ki se je včeraj z zmago že zavihtel na vrh lestvice. Ali bo Olimpija prepustila vrh prvenstvene lestvice bo jasno po odigranem zadnjem srečanju 30. Kroga PLTS.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić: Bilo je prelepo

V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …