Predzadnji jesenski krog Prve lige Telekom Slovenije bosta odprla Aluminij iz Kidričevega in ljubljanska Olimpija. Šumari bodo na domači zelenici skušali priti do tretje zaporedne zmage, medtem ko zeleno-beli že dvanajst tekem zapored držijo pozitiven niz, brez poraza. 


Aluminij je zadnji dve srečanji odigral v gosteh in iztržil šest točk, kar jih še naprej uvršča na visoko četrto mesto. Najprej so slavili na gostovanju pri Krškem, nato pa tudi v Novi Gorici, kjer so sploh prvič osvojili točke. Kidričani so nevarnejši na domači zelenici, saj so aktualne prvake premagali že trikrat, medtem ko so na vseh gostovanjih v Stožicah bili venomer premagani. Prvi letošnji dvoboj je pripadel Olimpiji, ki je v Stožicah slavila s 3:1.

Ljubljančani so tudi v letošnji sezoni uspeli priigrati dolg niz neporaženosti, vendar so si na nekaterih srečanjih privoščili preveč napak in za Mariborom zaostajajo že šest točk. Pred odhodom na zimski počitek bodo Ljubljančani lovili priključek na vrhu prvenstvene lestvice, vendar jih čaka težko delo, saj so v Kidričevem že večkrat bili poraženi. 

V boj za pomembne točke se podajajo oboji, Aluminij bi z novo zmago lahko poskočil na tretje mesto, Olimpija pa potrebuje točke v boju za obrambo naslova državnih prvakov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Radomelj se seli v Srbijo

Spartak iz Subotice bo okrepil 25-letni vezist Radomelj, Marko Žulj. Žulj je v Radomlje pr…