V Murski Soboti še naprej sestavljajo zanimivo moštvo za prihajajočo sezono. Kot zadnji se je črno-belim pridružil Nikola Petković, ki je v sezoni 2019/20 bil najboljši strelec srbskega državnega prvenstva.

Petindvajsetletnik se v prekmursko prestolnico seli kot prost igralec in je podpisal pogodbo do konca sezone 2024/25. V preteklosti je najboljše predstave prikazoval v dresu Javorja iz Ivanjice. Za moštvo iz jugozahodnega dela Srbije je Petković v srbski prvi in drugi ligi na 76 nastopih zabil 16 zadetkov. V sezoni 2018/19 je klubu izdatno pomagal pri uvrstitvi med prvoligaško elito, saj je na nasprotnikovo mrežo zatresel kar 22-krat, ob tem pa dodal še osem asistenc. Sezono kasneje je postal najboljši strelec srbskega državnega prvenstva, ko je v 29 nastopih zbral 16 zadetkov. Nazadnje je igral za francoskega nižjeligaša Chambly.

“Vesel sem, da sem postal član Mure. O klubu sem slišal veliko dobrega od mojega prijatelja Luke Šušnjare in tudi od drugih. Vsi so mi povedali, da gre za odličen klub, kjer ima nogometaš vse pogoje, da napreduje, saj se dela dobro, profesionalno in da so odnosi znotraj kluba odlični,” je ob predstavitvi za klubsko stran črno-belih dejal Petković.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brez presenečenj v postavi Maribora

Nogometaše Maribora manj kot eno uro loči do otvoritve letošnje evropske sezone. Vijoličas…