Znani so tudi pari drugega kroga kvalifikacij Evropske lige. Izmed slovenskih predstavnikov so bili neposredno v njega že uvrščeni nogometaši Gorice, medtem ko se morata Koper in Rudar tja še prebiti.


Kot je znano bodo Koprčani v prvem krogu kvalifikacij igrali z črnogorskim Čelikom iz Nikšića, v primeru napredovanja pa jih čaka spopad z azerbajdžanskim Neftçhijem, bogatim klubom iz prestolnice Baku, ki ima z nastopanjem v Evropi že bogate izkušnje. Osemkratni državni prvaki Azerbajdžana so se v preteklosti že dvakrat pomerili z Gorico in sicer leta 2001 in 2002, ko so obakrat izgubili v nekdanjem pokalu UEFA. V sezoni 2012/13 pa so nastopali tudi v skupinskem delu Evropske lige.

Velenjski Rudar v prvem krogu čaka obračun z albanskim Laçijem, v primeru, da bodo knapi preskočili prvo oviro pa jih tako kot Koprčane čaka zahtevna naloga, saj jim bo nasproti stala Zorya iz Luganska, ki je mesto v Evropi dobila po zaslugi Metalurga iz Donjecka, saj le-ta ni prejel licence za nastopanje v evropskih tekmovanjih.

Goričani, ki so kot pokalni prvaki v drugi krog kvalifikacij uvrščeni neposredno, pa se bodo za preboj v tretji krog kvalifikacij pomerili z norveškim Moldejem, ki je bil lansko leto pokalni prvak Norveške, v ligi pa končal na šestem mestu. Tudi Molde, za katerega je pred leti igral tudi Matej Mavrič Rožič, ima v evropskih tekmovanjih bogate izkušnje, saj ima klub za sabo že skorajda šestdeset evropskih obračunov. Leta 1999 so zaigrali tudi v skupinskem delu Lige prvakov, pred dvema sezonama pa so tekmovali v skupinskem delu Evropske lige.

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…