Domžalčani bodo v Luksemburgu proti Swift Hesperangu branili zadetek prednosti s prve tekme in v 90 minutah povratnega obračuna iskali pot do uvrstitve v drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo.

Varovanci Dejana Djuranovića so pred tednom dni obrambno naravnane Luksemburžane strli z zadetkom Andraža Žiniča, ki je za zmago z 1:0 zabil v 58. minuti srečanja. “Povratno tekmo že nestrpno pričakujemo, saj gre za evropske dvoboje, ki smo si jih izborili v lanski uspešni sezoni. Pričakujem, da se bo nasprotnik tokrat malce bolj odprl. Doseči morajo namreč zadetek, ki bi jih vrnil v igro. V Domžalah so bili zelo obrambno naravnani, sedaj pa bodo morali stopiti višje in osebno mi to zelo ugaja, saj bom zaradi tega v napadu imel več prostora, je pred obračunom dejal lani najboljši strelec Domžalčanov Dario Kolobarić, ki bo v luksemburški prestolnici lovil svoj prvi zadetek v evropskih pokalih. Domžalčani so tja prispeli včeraj v popoldanskih urah in se znašli v vremenskih pogojih, ki so v tem trenutku popolnoma nepremerljivi s tistimi v domovini. Pogoji za igranje nogometa bodo odlični, saj bo napovedana večerna temperatura zraka znašala prijetnih 22 stopinj.

V majhni kneževini, umeščeni med Belgijo, Francijo in Nemčijo, so dvakratni slovenski prvaki v preteklosti že gostovali in tudi bili rezultatsko uspešni. Poleti leta 2008 so namreč v prvem kvalifikacijskem krogu za uvrstitev v ligo prvakov na gostovanju pri Dudelangu slavili z 0:1. Ob podobnem rezultatu na današnji tekmi si bi Domžale izborile drugi kvalifikacijski krog, v katerem bi se pomerile z zmagovalcem obračuna med finsko Honko in ferskim Runavikom. Prvi obračun na Finskem se je končal brez zadetkov.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…