Za Domžale bo v nadaljevanju sezone igral tudi Dohyun Kim. Gre za 25-letnega južnokorejskega defenzivnega vezista, ki se je v Domžale preselil iz novomeške Krke. V Novem mestu je uspešno nastopal zadnji dve leti, z Domžalčani pa je sklenil pogodbo do konca sezone 2021/22.


Kim se je v Evropo odpravil leta 2017, pred prihodom h Krki pa je branil še barve srbske FK Bezanije in hrvaškega NK Dugo Selo. Za Krko je zbral 56 nastopov in 16 zadetkov v drugoligaški konkurenci.

Dohyung Kim ob prestopu v NK Domžale: ”Občutki so fantastični. Praktično vse do zadnjega nisem vedel za prestop, vse skupaj se je zgodilo zelo hitro, zato sem zares vesel, da sem postal novi član Domžal. Gre za velik korak v moji karieri. Klub je izredno ambiciozen, obenem pa tudi zelo dobro urejen. V Sloveniji sem že dalj časa, zato verjamem, da sem na prvoligaški izziv pripravljen!

Športni direktor NK Domžale, Matej Oražem”Kima smo spremljali že dalj časa, vendar ker gre za igralca, ki nima državljanstva EU, smo morali počakati na pravo priložnost, ki se je s posojo Parrisa v Krko odprla. Gre za dogovor, ki vsem stranem omogoča napredovanje in korist, obenem pa smo prepričani, da bosta oba igralca priložnost dobro izkoristila. Še tretjič letos smo za igralca iz slovenskih lig plačali odškodnino, sicer gre za nižje zneske, kljub temu pa gre za pomembno sporočilo, da smo klubi, ki dobro poslujemo dolžni nekaj tega vrniti v slovenski nogomet. Inflacija plač igralcev, ki se je pred leti pojavila v Ljubljani z Interblockom, v zadnjem času pa ponovno v prestolnici z drugim klubom, ne koristi nikomur razen nekaj igralcem in njihovim agentom. V NK Domžale smo pri agentskih komisijah in tudi pri plačah igralcev ostali precej skromni glede na konkurenco, obenem pa smo prepričani, da je potrebno sredstva nameniti tistim, ki v slovenskem nogometu delajo na napredku igralcev in našega nogometa, to pa so seveda ostali klubi, ki delujejo v Sloveniji. To je edini način, da skupaj pripomoremo k razvoju nogometa v Sloveniji.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od V.U.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…