Velenjčani so v Domžalah na gostovanju pri Radomljanih prišli do prvih točk v novi sezoni. Moštvo trenerja Djuranovića je tudi v tretji prvoligaški preizkušnji ostalo brez točk, knapi se domov vračajo z izidom 1:2 in tremi točkami. Vsi trije zadetki so padli že v prvem polčasu in po prekinitvah, ko je v 11. minuti mrežo domačih načel Radujko, a se borbeni domačini niso predali in pet minut pred odhodom na odmor izenačili. Drugič letos je zadel Zavrl, končni izid srečanja pa je v 44. minuti postavil Firer, ki se je po kotu Jahića, dvakratnega asistenta na današnji tekmi, najbolje znašel ob bližnji vratnici.


Obračun moštev, ki v uvodnih dveh krogih še nista osvojili točk, so bolje odprli Velenjčani, ki so prvič zapretili po šestih minutah igre, ko je Jahić izvedel prosti strel z desne, Andrić je močan udarec odbil le do Črnčiča, ki pa se pred golom ni najbolje znašel in sprožil mimo leve vratnice. Štiri minute zatem je bilo vroče tudi pred golom gostov, saj gostje po kotu Avblja niso uspeli izbiti, Seferović pa žoge z glavo ni uspel zadeti. Velenjčani so povedli v 11. minuti, znova je prosti strel z desnega roba igrišča izvedel Jahić, tokrat pred golom našel osamljenega Radujka, ki je žogo z glavo s sedmih metrov poslal v levi kot nemočnega vratarja Andrića. Že v 16. minuti so imeli gostje novi dve priložnosti, najprej je Jelić po podaji z leve strani zgrešil žogo, nekaj sekund kasneje pa je po predložku Klinarja z glavo zapretil še Firer, a je Andrić odbil preko gola. Velenjčani so nadaljevali s prevlado in v 21. minuti znova sprožili v okvir vrat. Jelić je na robu kazenskega prostora žogo nastavil Firerju, a je ta meril v naročje Andrića, ki pa je po tej akciji zaradi poškodbe moral zapustiti igrišče, v golu ga je zamenjal Draković. Domači so do prvega strela v okvir vrat prišli v 29. minuti, a je Snoj po prostem strelu s 25 metrov streljal točno v Rozmana. Igra je bila v drugi polovici polčasa precej manj dinamična, a se je srečanje znova razživelo v zaključku. Borbeni domačini se niso predali in v 40. minuti uspeli izenačiti. Tudi Radomljani so zadeli po prostem strelu z desnega roba igrišča, osem metrov od gola je bil najvišji kapetan Zavrl in po strelu v desni kot žogo spravil za hrbet Rozmana, ki bi sicer lahko bolje posredoval. A s tem se dogajanje v prvem polčasu še ni končalo, saj so gostje v 44. minuti še drugič povedli. Zadetek je znova padel po prekinitvi, ko se je v vlogi asistenta znova znašel Jahić, po kotu pa se je na bližnji vratnici najbolje znašel Firer in žogo z glavo ob levi vratnici spravil mimo Drakovića in Cankarja, ki sta si bila pravzaprav v napoto.

V drugem polčasu so v četrti minuti nadaljevanja prvi zapretili Radomljani, ko je Cankar hitro izvedel prosti strel in na desni strani kazenskega prostora našel Snoja, a se je eden od gostov dotaknil žoge in ta je zadela zgolj zunanji del mreže. V 57. minuti je Firer izgubil žogo na svoji polovici, hitri Vuk pa je krenil proti vratom Rudarja, a nekoliko z leve sprožil preko vrat. Dve minuti zatem so gostje zahtevali najstrožjo kazen, saj je žoga v roko zadela Kosca, a se je zdelo, da je še pred podajo Črnčiču ušla preko gol-avt črte. V vsakem primeru, dvojna napaka sodniške trojke, ki jo je vodil Žnidaršič, saj bi moral igro prekiniti v korist enih ali drugih. Radomljani v nadaljevanju srečanja, kljub zaostanku niso uspeli ogroziti gosutjočega gola, medtem ko so Velenjčani s pametno igro nadzirali potek srečanja. V uvodnih minutah po vstopu na igrišče je igro poživil velenjski novinec Babić, ki je v 69. minuti streljal preko vrat. Radomljani so le zapretili v 79. minuti, ko je Avbelj z globinsko podajo lepo zaposlil Vrhunca, ki pa je z leve strani kazenskega prostora po diagonalnem strelu meril mimo leve vratnice. V 88. minuti bi lahko Velenjčani s tretjim zadetkom potrdili zmago, a je Jahić, ki se je po podaji Kocića znašel v kazenskem prostoru preveč okleval in priložnost je splavala po vodi. V zadnji minuti rednega dela srečanja, je po strelu iz obrata skušal Rozmana presenetiti Cankar, a je žoga za nekaj metrov zgrešila okvir vrat. Še nevarneje je bilo pred golom gostov v prvi minuti dodatka, ko je po predložku Stoiljkovića, pet metrov pred golom streljal Snoj, a z glavo meril preko gola. V zadnji minuti dodatka so praktično vsi Radomlajni krenili v napad, a do izenačenja niso zmogli priti, srečanje se je končalo z zmago Velenjčanov, ki so osvojili prve točke v novi sezoni, Radomljani pa ostajajo pri ničli.

Foto: Lado Vavpetič

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…