Na stadionu ob Kamniški Bistrici bodo Radomljani v vlogi domačina “gostili” nogometaše Domžal. Lokalni derbi se bo pričel ob 14. uri, kar sredi tedna prav gotovo ni ura, ki bi na tribune privabila večje število ljudi.

Tik pred zaključkom jesenskega dela sezone se obe ekipi nahajata v spodnji polovici lestvice, a kljub temu v povsem različnih položajih. Domžalčani so na 17. obračunih vknjižili 22 točk, kar zadošča za šesto mesto. Varovanci Simona Rožmana imajo udobnih devet točk naskoka pred Radomljani. Slednji so v nevarni coni, saj pred zadnjeuvrščenima Gorico in Taborom bežijo le za točko.

“Radomlje so zelo dobro vodena in organizirana ekipa. Imeli so kar nekaj smole tekom dosedanjega dela sezone. Po igri so si zaslužili kakšno točko več. Zagotovo bodo predstavljali trd oreh. Konec koncev gre za občinski derbi, zato pričakujemo zanimivo tekmo, kjer bodo odločale podrobnosti,” je Rožman pred dvobojem opozarjal v pogovoru za klubsko spletno stran. Toda v iskanju točk bodo njegovi varovanci danes morali biti zelo angažirani, saj sta preostala nasprotnika Domžal pred odhodom na zimski premor na neprimerno višjem nivoju. V naslednjem krogu bodo rumeni doma gostili Celjane, jesenski del pa bodo zaključili z gostovanjem v prekmurski prestolnici. Pred odhodom na reprezentančni premor so z 0:3 izgubili proti Olimpiji ter prekinili niz šestih tekem brez poraza.

Precej manj uspešni so nogometaši Radomelj, ki so svoji edini zmagi v tej sezoni vknjižili v mesecu juliju. V prvem krogu so na gostovanju pripravili senzacijo in z 0:3 ugnali Maribor, v tretjem krogu pa so prav tako na gostovanju slavili še pri Gorici. Varovanci Nermina Bašića so kar osem od 13 osvojenih točk osvojili v prvih štirih krogih. Nazadnje so v Spodnji Šiški proti Bravu remizirali.

Statistika medsebojnih obračunov je povsem na strani Domžal, ki proti mlinarjem po njihovem povratku med prvoligaše še ne pozna poraza. V tem obdobju so moštvi v domžalskem športnem parku odigrali pet obračunov, Domžalčani pa so vknjižili tri zmage. Tudi v 9. krogu aktualne sezone, ko so po avtogolu Ivana Durdova ob odmoru zaostajali, v drugem delu pa s tremi zadetki, 22-letni Dalmatinec je poskrbel za prva dva, uprizorili popoln preobrat.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…