V otvoritvenem krogu pomladanskega dela prvenstva nas čaka kar nekaj zanimivih dvobojev. En od teh se bo odvil tudi v Celju, kjer četrtouvrščeni grofje na domačem stadionu Z’Dežele pričakujejo drugouvrščeno moštvo Aluminija.


Celjani so v zimskem premoru uspešno trgovali na nogometni tržnici, saj so pripeljali kar pet novih nogometašev, medtem, ko je knežje mesto zapustil samo en. Tadej Vidmajer se bo po dolgih letih v rumeno-modrem dresu, prvič preizkusil v tujini, preselil se je na Poljsko k ekipi Lodža. Novinci v celjskem dresu pa so postali Advan Kadušić, Denis Marandici, Domantas Antanavičius, Valentin Zekhov in Tom Kljun, domači up, ki je podpisal prvo profesionalno pogodbo. Grofje so v pripravah, ki so jih oddelali v domačem okolju in na turških tleh, odigrali tudi sedem pripravljalnih srečanj ter ob edinem remiju z Crveno Zvezdo, preostalih šest, vključno z generalko proti Olimpiji, dobili. Ekipa Dušana Kosiča tako gre v sobotno dvoboj zelo optimistično razpoložena, in bi se z morebitno zmago, Aluminiju približala na vsega točko.

Kidričani so prav gotovo največje presenečenje jesenskega dela prvenstva. V dvajsetih tekmah, so ob petih remijih, zmagali kar enajst krat, izgubili pa vsega štiri krat, kar je isti bilanca kot jo ima aktualni prvak iz Maribora, s tem da imajo rdeče-beli boljšo gol razliko. Za ljubljansko Olimpijo, ki se nahaja na prvem mestu zaostajajo le za 4 točke. Uspehi v šumi pričakovano niso bili neopaženi, kar je terjalo določene spremembe v kadru. V sosednjo Avstrijo se je preselil mladi reprezentant Slovenije Dejan Petrovič, ki bo v prihodnje zastopal barve dunajskega Rapida, ob njem pa je šumo zapustil še bočni branilec Stanley Amuzie. Novi člani kidričevskega kluba so postali: Stipe Vrdoljak, ki je prišel iz Kopra, v staro okolje se vrača Luka Štor, ki je za pol leta posojen iz strani Dinama iz Dresdna, pred dnevi pa sta za rdečo-bele podpisala še, srbski vezist Miloš Šaka, ter Lovro Grajfoner, ki je prišel kot posojen igralec Maribora.

Kot že rečeno, čaka nas zanimivo in najverjetneje kar borbeno srečanje. Medsebojna bilanca srečanj na stadionu Z’Dežele, je kar v prid domačinom, ki so dobili štiri srečanja, enako število se je končalo z neodločenim rezultatom, le enega pa so dobili gostje iz Kidričevega.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…