Iz Celja prihaja novica, da je klub za eno leto podaljšal sodelovanje z najizkušenejšima članoma prvega moštva. Gre za kapetana Sebastjana Gobca in vratarja Amela Mujčinovića, ki bosta tudi v naslednji sezoni na terenu vodila mlado celjsko moštvo. Oba igralca sta do sedaj za Celje v Prvi Ligi skupaj zbrala 730 nastopov!


33-letni prekaljeni vezist in kapetan, ki je v letošnji sezoni zrušil rekord Dušana Kosiča po številu nastopov v Prvi Ligi, je večino svoje igralske kariere preživel v moštvu Celja, za katerega je nastopil na 442 ligaških tekmah in dosegel 31 zadetkov. “Z vodilnimi smo se na hitro vse skupaj dogovorili. Praktično v slabih petih minutah je bilo vse jasno. Vesel sem, da klub v meni vidi, da še lahko pomagam prvi ekipi ter s tem vsem mlajšim fantom s katerimi smo fantastična klapa. Še naprej se bom trudil, da dam vse od sebe in pomagam ekipi”, je dejal Gobec za uradno spletno stran kluba. V svoji bogati karieri je Gobec zbral tudi dva nastopa za slovensko izbrano vrsto.

Tudi 39-letni Amel Mujčinović, ki je zbral en nastop za izbrano vrsto Bosne in Hercegovine in bo novembra praznoval okroglih 40 let, je bil zadovoljen s podaljšanjem pogodbe in je za uradno spletno stran kluba povedal:  “Občutki so resnično prijetni, saj sem bil vedno in tudi vedno bom pripravljen pomagati ekipi ter tudi vsem najmlajšim. Zadovoljen sem in obenem hvaležen vsem v klubu, ki verjamejo vame.” Mujčinović, ki je med vrati Celja zbral 288 ligaških nastopov, je v slovenski Prvi Ligi dve sezoni odigral tudi v moštvu stare Mure.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija in Mura v dinamičnem derbiju brez zadetkov

19. krog Prve Lige Telemach je prinesel pričakovani obračun med dvema ekipama iz vrha lige…